• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Yağlı ciltlere yaz bakımı ve güneş kremleri nasıl olmalıdır?

Yağlı ciltlere yaz bakımı ve güneş kremleri nasıl olmalıdır?
Yağlı cilt yapısına sahip olanların hem avantajlı yanı, hem de dezavantajlı yanları vardır...

Yağlı cilt yapısına sahip olanların hem avantajlı yanı,  hem de dezavantajlı yanları vardır. Cildin yağ tabakası cilde yumuşaklık sağlar ve kırışıklıkların oluşumunu geciktirir. Tabii ki bu bir avantajdır. Ama diğer taraftan cildin fazla yağ üretmesi, gözeneklerin tıkanması ve komedonların çoğalmasına neden olur. Eğer komedon temizliği yapılmazsa bu yağlar oksitlenerek kabarır ve hatta iltihaplı sivilce, akne' ye dönüşür ve problemli cilt olur. Özellikle yaz aylarında terle birleşince komedon lar tahriş olur ve güneş lekeleri çoğalır. Dolayısıyla yağlı cilt yapısına sahip olanların güneşe çıkmadan evvel yaz bakımıyla ciltlerini hazırlamaları komedon temizliği yaptırmaları önemli ve doğru karardır.

Günümüzde,  yani son yıllarda yağlı cilt yapıları çoğaldı ve problem ciltlere dönüştü. Bunun nedeni genetik etken, içsel etken ve dışsal etkenlerden dolayı yağlı cilt yapılarında artış gösteriyor.

Yağlı cilt yapıları daha fazla artış göstermesi nedenine gelince, ciltler genetik etkenlerin yanı sıra en çok içsel etkenlerden dolayı çoğalma gösteriyor. Hormonel sorunlar, stres, yanlış ve katkı maddeli gıdalarla beslenme, fazla ilaç kullanımı.

Dışsal etkenlere gelince de, iklim değişimi, güneş ışınları, soğuk, sıcak, çevre kirliliği, kapalı ortamlarda klimalar, suni hava soluma gibi etkenler yağlı cilt yapılarında artış göstermesi ve cilt bozulmaların nedenleri olarak sırlayabiliriz.

Yağlı Ciltlere Dengeleyici Bakımlar

Ev Bakımında: Cildin yağ, nem ve kuruluğunu dengeleyici özeliğine sahip olan, Vitamin A, Ceramide etken maddeler içeren "Pure Vitamin A Powder Serum"

Temizlemede: Cildi derinlemesine temizleme sağlayan, Alantoin, Panthenol, Clycerin  etken madde içerikli  "Calmin Clearing Foam" temizleme köpüğü

Aloe Vera, Hyaluronicacit  "Face Tonic" Cildi tazeler gözenekleri sıkıştırır.

Profesyonel Yoğun Bakımlarda: Bio Heating Mask; Ciltte yağ ve nem fonksiyonlarını dengeleyerek, cildi hızlı şekilde tazeleyip yenileme özelliğine sahiptir. Gözenekleri ve cildi sıkılaştırır.

Mask Power Enzym Peeling: Yosun ve Papaya ekstreleri, ciltte sert tabakayı yumuşatarak komedon oluşumunu önleyen ve lekeler için yoğun bakım.

Diamant Micro Dermabrasion: Cilt problemlerine yönelik en yeni metod, leke, iz ve deri sertliğini yenileyen, cildi minimal soyan yöntem.

Yağlı Ciltlere güneş  kremleri nasıl olmalıdır?

Yağlı cilt yapısına sahip olanlar, cildine uyum sağlayan güneş koruyucu kremi bulmakta zorluk çekerler. Çoğu güneş koruyucu kremlerin içeriği, yapısı yoğundur ve bu  tür içerikli ürünleri  kullanmamaları gerekir çünkü, yağlı cilt yapısına daha fazla yağ üretmesine sebebiyet verir, komedon lar fazlalaşır ve akneye dönüşür.

Doğru güneş koruyucu krem seçimi, jel kıvamın da su bazlı likit 50 faktörlü olmalıdır. Jel  ve su bazlı likit olan güneş koruyucular  yağ içermez ve cilde iyi nüfuz ederek uyum sağlar. UV güneş ışınlarında iyi korur.

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile

Int. Dipl. Kozmetisyen
Nesrin SÜRER

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5929 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim