• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Yanlış sağlık alışkanlıkları nasıl düzeltilir?

Yanlış sağlık alışkanlıkları nasıl düzeltilir?
Kalsiyum tüketiminin, dik durmanın, sigarayı ve alkolü bırakmanın yanlış sağlık alışkanlıklarından kurtulmanın iyi bir yolu olduğu belirtildi.

İnternet sitesi Yahoo, Sarah Jio'nun değişik uzmanlardan derlediği "Yanlış sağlık alışkanlıklarını düzeltme yolları" başlıklı araştırmasının sonuçlarını yayımladı.

Yazıda, vücuttaki kemiklerin tam olarak oturmasının 30'lu yaşların başına kadar devam ettiği için gelişme çağında olanların ve 20'li yaşlardaki gençlerin güçlü kemik gelişimini sağlamak amacıyla kalsiyum depolamalarının çok büyük önem taşıdığı kaydedildi.

Genç yaşlarda yeterli kalsiyum tüketimine başlamayanların, kemik erimesini önlemek için bir an önce kalsiyum tüketimine başlanması gerektiği ifade edilen yazıda, kalsiyum tüketiminin 19 ile 50 yaşlar arasındaki kadınlarda, günlük 1000 mg, 51 yaşını aşmış kadınlarda ise günlük 1200 mg şeklinde olması, süt ürünlerinin haricinde, 181 mg somon, 103 mg barbunya fasulyesi gibi ürünlerin tüketilmesi öneriliyor.

Kambur duruşun birçok insan tarafından yapılan hata olduğu değerlendirilen yazıda, "Dik ve duvara yakın bir mesafede ayakta durarak omuzlar duvara değdirinceye kadar aşağı doğru bırakılması, yavaşça çenenizi indirin ve başınızı duvara karşı ittirin. Bu pozisyonu 15 saniye süreyle gerçekleştirin, nefes alın, dinlenin ve tekrarlayın. Eğer omuzlarınız duvara değmiyorsa amacınız yavaşça çalışarak bunu gerçekleştirmek olmalıdır" denildi.

Sigara içenlerin, bir an önce sigarayı bırakmalarının önemine değilen yazıda, 30'lu ve 40'lı yaşlarda bırakılan sigaranın kişilerde felç, yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlıkları risklerinin azaldığının görüldüğü, 3 ay süreyle sigara içmeyen kişinin akciğerlerinde ve kan dolaşımında önemli ölçüde gelişme izlenildiği belirtildi.

Kalp krizlerinde ise bir yıl süreyle sigara içilmediğinde yüzde 50 oranında azalma görüldüğü, zarar görmüş akciğerleri onarmanın en iyi yollarından birinin egzersiz olduğu ifade edilen yazıda, uzun yıllardır spor yapmayan insanların, olası sakatlanmaları önlemek için önce kaslarını güçlendirmeleri ve 30 dakikada yapılan egzersizi 15 dakikaya sığdırarak hızlı bir şekilde yapmaları gerektiği kaydedildi.

Doğru beslenme alışkanlığı kazanmanın önemli yollarından birisinin her gün salata yemek olduğu belirtilen yazıda, bunun nedeninin diyet yoğunluğunu düşürmek olduğu bildirildi.

Aynı yazıda, öğle veya akşam yemeği olarak salata ile birlikte yağsız tavuk ile doyurucu bir öğün elde etmenin mümkün olduğu, salatanın bir yıl boyunca düzenli şekilde tüketildiği takdirde kilo vermenin mümkün olduğu ifade edildi.

Uzun süre yanlış giden bir ilişkiyi sürdürmenin belli başlı sağlık sorunlarına sebebiyet verdiği belirtilen yazıda, bunların başında kronik stres, bağışıklık sistemi bozuklukları ve bunun sebebiyet verdiği birçok hastalıklar olduğu aktarıldı.

Yazıda, göğüs kanserine yakalanan kadınlarda yapılan incelemelerin sonucuna göre, stres altındaki insanların bağışıklık sistemleri zayıfladığı için daha kolay kansere yakalanma risklerinin olduğu kaydedildi.

İnsanların kendileri hakkındaki negatif düşüncelerinin de depresyona neden olabileceği, fakat düzenli uyku, stresten uzak durmak, egzersiz ve sağlıklı diyetin beyin fonksiyonlarını harekete geçirerek bu olumsuzlukları ortadan kaldırdığının belirlendiği vurgulanan yazıda, insanlara, kendilerini olumsuz etkileyen insanlarla görüşülmemesinin tavsiye edildiği dile getirildi.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2886 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim