• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Yaşananlar insanlığın ortak ayıbı

Yaşananlar insanlığın ortak ayıbı
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Somali'deki kıtlık ayıbının, bütün insanlığın el ele vermesiyle ortadan kaldırılabileceğini söyledi.

Diyanet İşleri, TİKA ve Türk Kızılayı'nın yürüttüğü kampanya kapsamında yardım malzemelerini taşıyan iki THY kargo uçağı Esenboğa Havalimanı'nda düzenlenen törenin ardından havalandı. Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, açlık, kıtlık ve yoksulluk nedeniyle yaklaşık 6 dakikada 1 çocuğun hayata gözlerini yumduğu Somali'de yaşanan büyük insanlık dramı karşısında, Türkiye'nin ve Türk milletinin duyarsız kalmadığını söyledi. Somali'de yaşananlardan herkesin sorumlu olduğunu ifade eden Bozdağ, 'Dünyanın neresinde olursa olsun eğer açlık, kıtlık, yoksulluk, gözyaşı, kan varsa başka hiçbir ülkenin veya bunlardan uzak olan ülkelerin 'bana ne' deme hakkı ve lüks olamaz. Yaşanan bir insanlık ayıbıdır. Bu ayıbın ortakları da bütün insanlıktır. O nedenle bu ayıbı bütün insanlık el ele vererek ortadan kaldırabilir' dedi.

AÇLIK - OBEZİTE ÇELİŞKİSİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 'Dünyanın her yerinde çocuk çocuktur. Yanı başında açlıktan ya da susuzluktan çocuğunun kaybını çaresizce izleyen bir anneyi, babayı düşünün. Dolayısıyla bütün dünya üstüne düşeni yapmalıdır. Avrupa ve Amerika'da ve dünyanın birçok ülkesinde obezite salgını yaşanıyor. Ortada büyük bir çelişki var' diye konuştu. Gıda ve Tarım Bakanı Mehdi Eker de, tarımsal üretimin bütün insanlığı doyuracak miktarda olduğunu belirterek, 'Bütün mesele uluslararası ticarette bazılarının daha fazla kar etme arzusudur' dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de 'Hiç kimse Afrika'daki açlığı sadece kuraklıkla izah edemez. Küresel çapta insanoğlunun, aç gözlülüğünün bunda payı yok mu, küresel çapta merhamet kıtlığının bu kıtlıkta payı yok mu, küresel çapta gönül kuraklığının bu kuraklıkta payı yok mu' diye konuştu.

TOBB'DAN AFRİKA'YA 1 MİLYON TL

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Afrika halkının yanında yer almak içen Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte bir yardım kampanyası başlattıklarını açıkladı. Hisarcıklıoğlu, Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi'de büyük bir insanlık dramı yaşandığını vurgulayarak, 'Tüm Tük iş alemine buradan sesleniyor ve katkılarını bekliyorum. Türkiye İş Bankası TOBB Şubesi nezdinde açılan 'TOBB - Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı' tüm hayırseverlerimizin katkılarını beklemektedir' dedi. Hisarcıklıoğlu, kampanyaya 1 milyon TL tutarındaki ilk nakdi yardımı TOBB olarak yaptıklarını kaydetti.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2064 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim