• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Yaşlanmayı önleyen 3 faktör

Yaşlanmayı önleyen 3 faktör
Yaşlanmayla savaşın temel formülü doğru beslenme, uyku ve egzersiz...

Modern hayat stresi de beraberinde getiriyor. Pek çok hastalığın nedeni olarak gösterilen stres özellikle zamanından erken yaşlanmayı da beraberinde getiriyor. ABD ve Avrupa'da yapılan araştırmalara göre kadınlarda 40'lı yaşların başında vücut direnci 20 yıl öncesine göre daha düşük. Eskiden 50'li yaşlarda görülen deri kırışıklığı şimdi 30'lu yaşların sonlarında bile görülüyor.

Estetik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ümran İleri, pek çok insanın yaşam tarzındaki yanlışlıklar yüzünden erken yaşlanma gerçeğiyle yüz yüze kaldığına dikkat çekti. İleri, "Genç kalmanın sırrı basit ve doğal yaşamakta gizli" dedi. Dr. Ümran İleri, Medical Park dergisinde genç kalmak için yapılması gereken doğruları şöyle anlattı:

E VİTAMİNİ ÇOK ÖNEMLİ
Doğru beslenme: Öğlen saatlerindeki yemek aralarında biraz badem, fıstık, fındık, kuru üzüm, kuru kayısı gibi E vitamini içeren kuruyemişler yenmeli. Kış mevsiminde kış, yaz mevsiminde ise yaz sebzeleri tüketilmeli. Bol yoğurt yenmeli.

KALBİ TEKLETİYOR
Doğru uyku: Sabah saatleri insan vücudunu koruyan kortizon miktarının en yüksek olduğu zaman dilimidir ve bu sürenin uyuyarak geçirilmemesi gerekir. Geç kalkmak karaciğerde yağlanma yapıyor, pankreasa zarar veriyor, bölgesel şişmanlığa, kadınlarda kıllanmaya kadar giden yan etkiler oluşturuyor. Kalpte ve diğer iç organlarda büyümelere sebep oluyor.

15 DAKİKA YETERLİ
Doğru egzersiz: Elimizi, kolumuzu oynatarak bile vücut ısısını arttırmamız ve vücutta biriken oksijen radikallerini atmamız mümkün. Egzersizin yapılacağı saatler de çok önemli. Günümüz insanı iş temposu nedeniyle akşam saatlerinde spor yapmaya özendiriliyor. Oysaki, en uygun olanı sabah erken saatlerde yüzümüzü soğuk suyla yıkayıp evde beş on dakika hafif egzersiz yapmak.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3256 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim