• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Yazın zinde kalın

Yazın zinde kalın
Hangi meyve - sebze neye iyi gelir? Prof. İbrahim Saraçoğlu'ndan altın öneriler

Habertürk TV'de Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Prof. İbrahim Saraçoğlu öneriyor:

KRONİK YORGUNLUK
Yorgunluğa karşı karanfil çayı sabah içilecek. Çaya 8-10 kuru karanfil atılıp şekersiz içilince daha etkili oluyor, yorgunluk ortadan kalkıyor.

Öğleden sonra; kök zencefil, taze kök zencefil baş parmağımız büyüklüğünde 1 - 1,5 su bardağı suda 7-8 dakika kaynatılıp suyunu için, yorgunluk ve halsizlik kırgınlık ortadan kalkmış olacak.

Taze beyaz üzüm de kronik yorgunluk, halsizlik ve kırgınlığı ortadan kaldırıyor. üzümün çekirdeği çok faydalı. Çekirdeği dişlerinize zarar vermeden iyice çiğneyerek yiyiniz, daha zinde hissedersiniz. Öğleden sonra 10-15 tande taze beyaz üzüm yiyerek günün bütün yorgunluğunu üzerinizden kolayca atabilirsiniz.


MAYDANOZ VE LİMON KÜRÜ
Kahvaltıdan 10 dakika önce 15 tane taze dal maydonoz saplarıyla beraber blendere atıp iki yemek kaşığı taze limon suyu üzerine bir bardak da içme suyu ilave edip 1,5 dakika karıştırıp aç karnına içilecek. Günü zinde geçirmek için bire birdir ve susuzluğunuz da gün içerisinde çok rahatlıkla dengelenmiş olacaktır.

Üst solunum yolu enfeksiyonu için: Hava değişiminden dolayı öksürük içinde 'gül hatmi' çayı solunumu kolaylaştırır.

KURUTULMUŞ KİRAZ SAPLARI
Bunun dışında kurutulmuş kiraz sapı kadınların özel günlerinde, regl öncesi, vucudunda oluşan ödem ve şişkinligi giderir. Ayrıca meme kanserinden sonra lenflerin koltuk altlarına kadar alınmış olan bayanlarda kollarda ödem oluyor. Kurutulmuş kiraz sapı kaynatıp içilirse oluşan o ödemleri gideriyor. Günde bir defa yeterli. Ayrıca yüksek tansiyon hastaları için de faydalıdır. Örnegin büyük tansiyonu 15 ise onu 13'e kadar düşürür. ProstatTan şikayetleri olanlar için de çok faydalı mucizevi bir bitki. Yalnız prostat için kaynatıp bardağa konulduktan sonra üzerine birkaç damla taze sıkılmış limon suyu damlatıp her sabah aç karnına içecekler, sık idrara çıkmayı gideriyor.

Kurutulmuş kiraz sapların kullanımı:
25-30 kurutulmuş kiraz sapını bir dardak suda 5 dakika kaynatıp ılıdıktan sonra süzüp suyu süzüp içilecek.


 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3007 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim