• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Yeme bozukluğunun en önemli belirtileri

Yeme bozukluğunun en önemli belirtileri
Özellikle kilo probleminin öne çıktığı bu dönemde bir sorun haline gelen yeme bozukluğu, bazen kişi tarafından fark edilemiyor. Ancak vücutta görülen diş sararması, cilt kuruluğu gibi bazı önemli belirtiler, kişinin yeme bozukluğu olduğuna işaret ediyor

Özellikle kilo probleminin öne çıktığı bu dönemde bir sorun haline gelen yeme bozukluğu, bazen kişi tarafından fark edilemiyor. Ancak vücutta görülen diş sararması, cilt kuruluğu gibi bazı önemli belirtiler, kişinin yeme bozukluğu olduğuna işaret ediyor
 

Hem dermatolog hem de psikolog olduğu için sık sık yeme bozukluğu sorunu yaşayan kadınlarla bir araya gelen Dr. Amy Wechsler, kadınların genellikle dış görünümüyle ilgili şikayetçi olduğunu söylüyor.

İTİRAF ETMİYORLAR
Hiçbirinin yeme bozukluğuna sahip olduğunu itiraf etmediğini ancak saçlarında dökülme ya da ciltlerinde kuruma gibi sorunlar yaşadığını söyleyen Wechsler, kendisine gelen bir hastanın yaşadıklarını şöyle anlattı: "Bir ayda 23 kilo veren bir hastayı muayene ettim. Bana yaşadığı cilt sorunlarından bahsetti. Yeme bozukluğu olup olmadığını anlamak için bazı hileli sorular sordum. Sonunda zayıflayabilmek için dengesiz beslendiğini itiraf etti ve biz de ona yardımcı olmaya çalıştık." Vücuttaki bazı belirtilerin, yeme bozukluğuna işaret ettiğini söyleyen Dr. Amy Wechsler, bu belirtileri Marie Clarie dergisine anlattı.

CİLT KURULUĞU
Sağlıksız beslenme sonucu vücuttaki bazı mineral ve vitaminlerde azalma meydana geliyor. Bu azalmalar da birçok fiziksel değişimin yaşanmasına neden oluyor. Aşırı zayıf kadınlarda vücut kendini korumak adına ayva tüyü olarak da bilinen laguno üretimine başlıyor. Hatta demir eksikliğinden ötürü saçlarda dökülme ortaya çıkıyor. Cildin egzamalı gibi görünmesine neden olan bu hastalık ile ciltte ciddi bir kuruma ve çatlama meydana geliyor, tonunda ise büyük değişim yaşanıyor.



SARI DİŞLER

Anoreksiya, tespit edilmesi en kolay rahatsızlıklardan biri. Eğer bir kadın sıfır bedenin altındaysa, bunu mutlaka fiziksel değişimlerle açığa vuruyor. Ancak benzer durum bulimiya nervosa hastaları için geçerli değil. Eğer, kişinin yemek yedikten sonra kustuğundan şüpheleniyorsanız bunu anlamak için mutlaka dişlerine bakmalısınız. Midedeki asitler diş minelerini aşındırdığı için sık sık kusanların dişlerinde sararma ve pürüzlenme oluyor.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4117 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim