• BIST 9524.59
  • Altın 2486.678
  • Dolar 32.5356
  • Euro 34.6863
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

Yemen'den ayda 300 kişi saç ekimi için Türkiye'ye gelecek

Yemen'den ayda 300 kişi saç ekimi için Türkiye'ye gelecek
Yemen Cumhuriyeti'nde bulunan 25 özel hastanenin 23'ünü kapsayan Özel Hastaneler Birliği, Türkiye'ye hasta transferi yapma konusunda Turk Hair Trans'la anlaşma yaptı.

Yemen Cumhuriyeti'nde bulunan 25 özel hastanenin 23'ünü kapsayan Özel Hastaneler Birliği, Türkiye'ye hasta transferi yapma konusunda Turk Hair Trans'la anlaşma yaptı. İlk etapta saç ekimi konusunda yapılan anlaşma, yetkililerin Türkiye'de temasları sonrası tüm sağlık konularında transfer yapılması şeklinde değiştirildi. Yemen'den ilk etapta aylık 250-300 hastanın gelmesi ve ülkemize 2.5-3 milyon Euro civarında döviz bırakması bekleniyor.

Turk Hair Trans Saç Ekim Merkezi Genel Koordinatörü Kenan Acıkök, anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, Yemen Cumhuriyeti'nin özel hastaneleriyle tüm sağlık hizmetlerini içeren anlaşma yaptıklarını söyledi. Bugüne kadar saç ekimiyle ilgili yurt dışından, özellikle de Arap ülkelerinden yoğun bir talep yaşandığını belirten Kenan Acıkök, "Yemen Cumhuriyeti'nde 25 özel hastane ile anlaşma yaptık. Bunların 23'ünden sorumlu Genel Sekreter Fahmi Mohammed Sallam'la ilk görüşmemizde saç ekimi konusunda sözlü anlaşmaya varmıştık. Çünkü bu hastanelerin hiçbirinde saç ekimi yok. Fakat görüşmelerimizin ilerleyen günlerinde ülkemize davet ettiğimiz ve bizdeki adıyla Özel Hastaneler Birliği olan kurumun Genel Sekreteri Fahmi Mohammed Sallam, birkaç günlük ziyaretinde konuyu daha ileriye götürme kararı aldı" dedi.

-"BEDAVA TATİLİ SEVDİLER"-

Yurt dışından gelen hastalara uyguladıkları "bedava tatil" programının, Yemenli hastane sahiplerini çok etkilediğini belirten Kenan Acıkök, Fahmi Mohammed Sallam'ın beraberinde 23 hastanenin temsilcilerini de getirdiğini söyledi. Sallam ve ekibini İstanbul turundan sonra Kartepe'deki tesislerine götürdüklerini söyleyen Acıkök, "Yemen ekip, burada tüm yabancı hastalara 1 haftalık tatil hediye ettiğimizi öğrenince çok şaşırdılar. Ülkemizin bir tatil cenneti olduğunu ve ülkelerine döndüklerinde mutlaka anlatacaklarını söylediler. Ardından da geçtiğimiz hafta tekrar gelerek sadece saç ekimi değil, tüm sağlık hizmetlerini içerecek şekilde anlaşma yaptık" diye konuştu.

-"YILDA 3 MİLYON EURO GELECEK"-

Yemen ile yapılan anlaşmayla birlikte Türkiye'ye ayda ortalama 250-300 hasta transferi yapılmasının planlandığını bildiren Acıkök, "Bu da yaklaşık 2.5-3 milyon Euro döviz girdisi demek. Amacımız, ülkemizi Ortadoğu'da başlayıp tüm dünyanın sağlık turizmi haline getirmek" dedi. Bu konuya hükümetin de el atmasını istediklerini vurgulayan Acıkök, "Yemen'le devlet nezdinde yapılacak bir çalışma, işin rengini daha da güzelleştirebilir. Ülkemize hasta transferinde büyük fırsatların başlangıcı olabilir" ifadelerini kullandı.

Yemen Özel Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Fahmi Mohammed Sallam ise anlaşmayı değerlendirirken, Türkiye'deki potansiyelin çok yüksek olduğunu, dünya standartlarında sağlık hizmeti verildiğini söyledi. Sallam, "Buraya saç ekimi için gelmiştik ama geldiğimizde anladık ki bu işin daha ileri boyutlarda yapılması gerekiyor. Turk Hair Trans'ın önderliğinde tüm branşlarda hasta transferi yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Hayırlı olsun" açıklaması yaptı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3706 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim