• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

"Yeni Bakan çalışanların beklentilerini karşılamalı"

"Yeni Bakan çalışanların beklentilerini karşılamalı"
Kabine değişikliği ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci kabine değişikliğinin hayırlı olmasını diledi.

Yeni Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu’ndan sağlık çalışanlarının beklentileri olduğunu kaydeden Kahveci “10 yıldır sağlıkta dönüşümle birlikte sağlık çalışanlarının yükü arttı. Yeterli istihdam olmadı. sağlık çalışanlarının çözülemeyen sorunları var. Yeni bakandan beklentimiz sağlık çalışanlarının memnuniyetini sağlayacak çalışmalar yapmasıdır” dedi

Döner Sermayeler Emekliliğe Yansıtılmalı

Sağlık çalışanlarının ücretler konusunda beklentilerini de ifade eden Kahveci “ Sayın Bakandan beklentilerimiz var. Ücretler geriliyor. Bir iyileştirme şart. Emekli maaşları ciddi sıkıntı. Döner sermaye ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılmaması nedeniyle bir doktor 1500 TL, bir hemşire 1000 TL emekli maaşına mahkum ediliyor. Bunların düzeltilmesi için döner sermayeler emekliliğe yansıtılmalı” şeklinde konuştu.

Şiddeti Sağlık Çalışanlarının Gündeminden Çıkarmalı

Sağlıkta şiddetin her geçen gün arttığını kaydeden Kahveci, yeni Sağlık Bakanının bu konuya mutlaka eğilmesi gerektiğini kaydetti. TBMM Sağlık Çalışanlarına Şiddeti Araştırma Komisyonunu çalışmalarını bitirdiğini kaydeden Kahveci “ Yeni bakanımız sağlık çalışanlarının gündeminden şiddeti çıkarmalıdır. Şiddet en aza indirilmelidir. Böylelikle çalışanın verimliliği artacaktır. “ dedi.

Sözleşmeli İstihdam Son Bulmalı

Yeni Sağlık Bakanından sözleşmeli istihdamı sonlandırmasını isteyen Kahveci, tüm sağlık çalışanlarının kadrolu istihdam edilmesini istedi. MEB’in bunu gerçekleştirdiğinin kaydederek Sağlık Bakanlığı’nda tüm sözleşmelilerin kadroya geçmesinin ardından sözleşmeli sayısının 30 bine çıktığını kaydetti.

Hizmetlilere Kadro Verilmeli

Hizmetlilere memurluk kadrosu verilmesi gerektiğinde kaydeden Kahveci hizmetli arkadaşlarımız memurluk yapıyorlar. Görevini yaptıkları işin kadrosunu istiyorlar. Sayın Bakan bu talebi gerçekleştirmeli, Res’en atamalarda çalışanların fikri bile alınmadan yapılan atamalarla binlerce çalışan mağdur edildiler. Araştırmacı kadrosuna atananlarda mali ve özlük hakları yönünden mağdur oldular. Bu mağduriyetler giderilmeli ” dedi

Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın hep vatandaş memnuniyetine vurgu yaptığını çalışan memnuniyetini önemsenmediğini kaydeden Kahveci sözlerini sürdürdü: Eski Bakan Prof. Dr. Recep Akdağ 11 yıl bakanlık yaptı. 11 yıl içerisinde hep vatandaş memnuniyeti önemsedi. Sağlık çalışanlarının memnuniyeti ile ilgi bir anket, araştırma yapılmadı. Sağlık çalışanları açısından bu dönem başarılı geçirilmiş olarak değerlendirilemez. Sorunlar ortadadır. Çalışanlar açısında baktığımızda Bakan sınıfta kaldı. Vatandaşların memnuniyetini arttıranlar, sağlık ordusudur. Çalışanlar geleceğe yönelik güven duymak istiyor. Çalışanların güvenli ve güvenceli çalışma ortamı sağlanması Sayın Bakanın gündemi olmalıdır. Yeni bakanımızdan çalışanların memnuniyetini sağlayacak çalışmalar bekliyoruz.

Bu haber toplam 2569 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim