• BIST 9530.47
  • Altın 2476.334
  • Dolar 32.4505
  • Euro 34.7108
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 18 °C

Yeni “Tam Gün” süreci ile ilgili yazılar tebliğ edilmeye başlandı

Yeni “Tam Gün” süreci ile ilgili yazılar tebliğ edilmeye başlandı
Bilindiği gibi bayram tatilinin hemen öncesinde, 26.08.2011 Cuma günü, bu kez 650 sayılı Kanun Hükmüne Kararname (KHK) “bayram süprizi” olarak hayatlarımıza girdi.

İstanbul Tabip Odası, yeni “Tam Gün” süreci ile ilgili, yazılar tebliğ edilmeye başlandığını duyurdu.

İstanbul Tabip Odasından yapılan açıklama şöyle;

YENİ “TAM GÜN” SÜRECİ İLE İLGİLİ,
YAZILAR TEBLİĞ EDİLMEYE BAŞLANDI.

Bilindiği gibi bayram tatilinin hemen öncesinde, 26.08.2011 Cuma günü, bu kez 650 sayılı Kanun Hükmüne Kararname (KHK) “bayram süprizi” olarak hayatlarımıza girdi. Böylece hekimlik mesleğini, toplum sağlığını, tıpta uzmanlık eğitimini (…) değil, aynı zamanda Anayasa Mahkemesi ve Danıştay 5. Dairesinin gerekçeli kararlarını da yok sayan, yeni bir “tam gün” süreci ile karşı karşıya kaldık.

Tatil dönüşü “derhal” başlayan tebligatlardan sürecin daha çetin geçeceği, hekimlere hayatlarını planlayabilmek için makul bir sürenin tanınmayacağı anlaşılıyor.

Üstelik Başhekimlerin ‘acil toplantı’ çağrısı yaparak, toplantıda ilettiklerinden ve tebliğ edilen yazılardan; -tıpkı bir önceki dönemde olduğu gibi- yine şehirden şehire hatta hastaneden hastaneye değişkenlik gösteren, garip bir uygulama sürecinin hekimleri beklediği de görülüyor.

Bu çerçevede;

  • kimi Hastanelerde olageldiği gibi; 650 sayılı KHK aynen aktarıp “yürürlüğe giren kanun değişikliği hükümlerinin derhal yerine getirilmesi hususunda gereğini bilgilerinize rica olunur” diye sonlanan, dolayısıyla ne belli bir süreden, ne de “tercih” zorunluluğundan söz etmeyen yazıların veya
     
  • kimi hastanelerde olduğu gibi “KHK’nın 38. Maddesi gereğince kararınızı yazılı olarak saat 14.00’e kadar iletmeniz hususunda gereğini rica ederim” yazılarının;

“650 sayılı KHK; hekimlerin çalışma yasaklarını kaldıran Anayasa Mahkemesi kararına, Anayasaya, evrensel hukuk ilkelerine aykırı olduğu ve yargılama süreçleri de devam ettiği için, bu tebligat nedeniyle uğrayacağım her türlü zarar ve ziyanı talep etme hakkım başta olmak üzere, her türlü kanuni hakkımı saklı tutarım” şerhi düşülerek imzalanmasını ve bu kayıtın (şerhin) yer aldığı bir örnekten mutlaka alınmasını önemle hatırlatıyoruz.

Bu yazıları şerh düşmeden tebliğ alanlar başta olmak üzere, bu yazıların muhatabı tüm hekimlerin aşağıda yer alan dilekçeler ile başvurmalarını öneriyoruz.

Tüm dilekçelerin iki nüsha olarak hazırlanmasını; evrak kayıt numarası ve hekimde kalacak nüsha üzerine teslim alındığını gösterir imza/kaşe alınmasını önemle hatırlatırız.

07.09.2011
İstanbul Tabip Odası
Hukuk Bürosu

650 sayılı Kanun Hükmüne Kararname ile ilgili hukuki değerlendirme yazısı için tıklayınız

650 sayılı Kanun Hükmüne Kararname ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nde iptal davası açılması talebiyle, anamuhalefet partisine iletilen yazı için tıklayınız

Hastane Başhekimliklerine verilmek üzere hazırladığımız dilekçe örnekleri için aşağıdaki linkleri tıklayınız
 
Kamu+özel

Kamu+muayenehane

Bu haber toplam 9094 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim