• BIST 9694.45
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 27 °C

Yeni yılda sağlığınıza yatırım yapın

Yeni yılda sağlığınıza yatırım yapın
Böylece hem sağlık harcamalarından kurtulacak hem de uzun yıllar sağlıklı yaşayacağınız için, uzun süre dinç ve zinde bir vücutla işizin ve ailenizin başında olabileceksiniz.

Bazı işadamları, iş kadınları, yöneticiler, idareciler, işlerinde başarılı olduklarından, sağlıklarıyla ilgili bir başarısızlığı çoğunlukla akıllarına getirmez. Bu kişiler için sağlıkları da çok iyi yönettikleri bir iştir. Maalesef bu düşünce şekli her zaman doğru sonuçlar vermez. Bugün, iş insanı gözüyle sağlığa bakalım ve 2012 ve sonrasında kendimize ne gibi iyilikler yapabiliriz, görelim.

Aslında sağlık da bonolar, tahviller gibi bir yatırımdır. Bugünden yapacağınız bazı sağlık yatırımları, ileride size büyük kazançlar sağlar. Örneğin sağlıklı beslenmek, düzenli egzersiz yapmak, stresle baş edip, hayata pozitif bakmak, yıllar sonra size büyük maddi kazançlar getirecek. Böylece hem sağlık harcamalarından kurtulacak hem de uzun yıllar sağlıklı yaşayacağınız için, uzun süre dinç ve zinde bir vücutla işizin ve ailenizin başında olabileceksiniz.

Paranızı yakmayın:
Sigara içmeyi bırakın. Bu sayede kesinlikle daha uzun ve daha sağlıklı yaşarsınız.

Sağlıksız yiyecekler tüketmeyin:
Çoğu sağlıksız yiyecek boş kalori, yani size sağlık vermeyen kalori taşır. Bunlar şekerli ürünlerden işlenmiş tahıllı ürünlere, kolalı içeceklerden bazı hazır paketlenmiş yiyeceklere uzanan çok geniş bir yelpazedir. Yerine, sağlıklı alternatiflerini deneyin, işlenmemiş gıdalar, meyve, tahıl, sebze yemeye özen gösterin.

Porsiyonları azaltın:
Pek çoğumuz gerekenden fazla kalori alıyoruz. Özellikle dışarıda yediğimiz yemeklerde ipin ucu kaçıyor. Eğer fazla kiloluysanız unutmayın, günde 100 kalori kısmak, yılda takriben 5 kilo vermek demektir. Bu arada bir bilgi: 100 yaşını geçen kişilerle ilgili yapılan araştırmalarda, bu kişilerin hiçbirinin fazla kilolu olmadığı tespit edilmiş.

Pozitif düşünün, sosyal yaşayın:
Pek çok araştırma sonucuna göre şahsi yaşamdaki optimizm, iş hayatındaki başarıyla doğrudan ilişkili. Tabii bu olumlu düşünce beraberinde sağlık da getiriyor. Yine 100 yaşı geçen kişiler incelendiğinde, hepsinin hayata pozitif baktığı, mutlu ve sosyal bir yaşam sürdükleri tespit edilmiş.

Hareket edin:
Bir yolunu bulup günlük yaşantınızın içine yürüyüş, dans, yüzme gibi, yarım saatlik aktiviteler sıkıştırın. Kafanızda bir hareket hesabı açın ve sabahları gün boyu buna neler ilave edebileceğinizi düşünün. Akşamları da hesabınızı kontrol edin, planladıklarınızın ne kadarını gerçekleştirebildiğinizi tartın.

“Bir kişinin en önemli gücü, sağlıklı olmasıdır” demek yanlış olmaz herhalde. Günlük koşturma sırasında aceleyle sağlıksız bir şeyler atıştırma, yeterli ve dinlendirici olmayan uyku, hareketsizlik, haftada 60 saat üzeri çalışma, gün geliyor kişiye bunun hesabını sağlığıyla ödetiyor. Düzgün ve dengeli yemek yemek, düzenli uyumak, egzersiz yapmak ve çalışma saatleriyle dinlenme saatlerini dengelemek, iyi bir başlangıç olacaktır bu yeni yılda. Her gün küçük de olsa, kendiniz için iyi bir şeyler yapın 2012’de.

Bu yukarıda anlattıklarımı uygularsanız daha uzun, daha dinç ve daha sağlıklı yaşayacağınız bir gerçek. Sağlıklı bir şekilde ileri yaşlara geldiğinizde acaba işinizin başında olup, para kazanmayı mı; yoksa işi gücü hafifletip, hayatın tadını çıkartarak gezip tozmayı mı tercih edersiniz? 2012’nin mutluluk, sağlık ve başarılar getirmesini dilerim.

Dr. Hasan İnsel

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2396 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim