• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 15 °C

Yeşilay Genel Başkanlığı'na Muharrem Balcı Seçildi

Yeşilay Genel Başkanlığı'na Muharrem Balcı Seçildi
Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin yeni Genel Başkanı Avukat Muharrem Balcı oldu.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin yeni Genel Başkanı Avukat Muharrem Balcı oldu.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti 68. Olağan Genel Kurulu, Yeşilay Cemiyeti'nin İstanbul Cağaloğlundaki Genel Merkezinde yapıldı. Yüksek bir katılımın gözlendiği genel kurulda Genel Başkanlığa Av. Muharrem Balcı, Genel başkan yardımcılıklarına Prof. Dr. Haydar Sur, Prof. Dr. Sefa Saygılı, Genel Sekreterliğe Prof. Dr. İbrahim Keleş, Genel Saymanlığa Mali Müşavir Bayram Karacan ve Onursal Başkanlığa Necati Özfatura oybirliğiyle seçildi. Diğer üyeliklere ise Prof. Dr. Cahit Babuna, Doç. Dr. Vehbi Altunçul, Ecz. Tuba Durgut, Yük. Müh. Abdullah Çelik ve M. Sırrı Arvas oybirliğiyle seçildi. Denetim kurulu başkanlığına Yeminli Mali Müşavir Tayyip Yaşar, Av. Osman B. Dursun ve Av. Burçin Aydoğdu oybirliği ile seçildi. Haysiyet Divanı üyeliklerine ise Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ve Ahmet Mızrak oybirliğiyle seçildi.

Genel Kurula katılan TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, ilgilileri kutlayarak, "Yeşilay'ın mücadele sahası fert ve toplum sağlığını bozan, suç oranlarını artıran madde ve eylemlere karşı olduğundan, çocuklarımız, gençlerimiz ve geleceğimiz için, herkesin katkıda bulunması gereken bir kurumdur" dedi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı olarak ilk açıklamasını yapan Av. Muharrem Balcı, "Bir asırdan beri madde bağımlılığı ile mücadele eden, Anayasamıza 58. maddenin girmesinde önemli katkıları olan, Dumansız Hava Sahasına yaptığı katkılardan dolayı yasamızın benimsenmesine, desteklenmesine önemli ölçüde yardımcı olan, tertemiz, pırıl pırıl mazisi ile her kesimin sempati ile baktığı, saygı duyduğu, 1 asırlık bir kuruma genel başkan seçilmem benim için bir onurdur. Bu önemli vazifeyi, yetkili kurullarımızdaki arkadaşlarımızla başarılı bir şekilde yürütmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Buraya yıllarca emek vermiş, zaman ve enerji harcamış, herhangi bir karşılık beklemeden koşturmuş olan gönüllülerimize, benden önceki genel başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Genel Başkan Balcı, Yeşilay'ın kurumsallaşma çalışmasına hız vereceklerini ifade ederek şöyle dedi:

"Doğru ve faydalı projelerin kaynak problemi olmaz. İnsanlarımız, kurumlarımız elbette ülkemizin en önemli vazifelerinden birini yapan Yeşilay'a seve seve destek olacaklardır. Bu noktada bütün dostlarımızı, çevremizi bilgilendireceğiz. Biz sorunların iletişim ve uzlaşma kültürüyle çözüleceğine inanıyoruz. Sağlıklı ilgi ve yaklaşım ve empati ile yapılan çalışmalar başarıya ulaşır. Bizim birinci derecede gündem maddelerimiz 'Aile İçi Sağlıklı İletişim' ile 'kamu ve özel kurumların Yeşilay'ımızın misyonuna uyarlı çalışmalara katkıları' olacaktır. Bu noktadaki sıkıntıları iyi biliyoruz."

"Biz proje üreten, hizmet üreten, bilinç üreten, kamu yararına, yarı resmi bir sivil toplum örgütüyüz" diyen Balcı, "Gönüllülük esasına dayalı profesyonel bir yapı ile başarılı olacağımıza inanıyoruz. Üretilen projeleri "komisyona havale" tarzında değil, bizzat sıcaklığını yitirmeden, üzerinde çalışarak olgunlaştıracağız" ifadelerini kullandı.

Balcı, Yeşilay olarak sağlıklı yaşama kültürünü aşılayan ve doğru yaşam tarzının bu olduğunu, bilimsel veriler ve modern ülkelerdeki örnekleriyle sunan kurum olacaklarının altını çizdi. Dünya Sağlık Örgütü ile irtibat halinde ve eş zamanlı kampanyalar başlatacaklarını vurgulayan Balcı, "Yeşilay başarılı olursa dolaylı olarak ahlakî çöküntünün giderilmesine katkıda bulunmuş olacağız. Yeni dönemde kapısını çalmayacağımız özel ve kamu kuruluşu kalmayacak. Kurullardaki arkadaşlarımın, üstatlarımın bu yöndeki enerjileri ve heyecanları, dostlarımızın ilgileri ve katkıları çalışma esaslarımızın en önemli destekleri olacaktır" dedi.

Yeşilay'ın imaj çalışmalarında da yenilikler yapacaklarını vurgulayan Balcı alkışlar arasında yeni koltuğuna oturdu.

 Haber Fx

Bu haber toplam 6412 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim