• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 18 °C

Yeşilay'dan 48 Kamu Kuruluşuna Bağımlılık Eğitimi

Yeşilay'dan 48 Kamu Kuruluşuna Bağımlılık Eğitimi
YEDAM kapsamında aralarında idareci, psikolog, sosyolog, sosyal izleme uzmanı ve gençlik liderlerinin yer aldığı 55 kişiye, bağımlılıklar konusunda 4 gün eğitim verilecek.
Yeşilay çatısı altında faaliyet gösteren Yeşilay Eğitim ve Danışmanlık Merkezi (YEDAM) kapsamında 48 kamu kuruluşundan aralarında idareci, psikolog, sosyolog, sosyal izleme uzmanı ve gençlik liderlerinin yer aldığı 55 kişiye, bağımlılıklar konusunda 4 gün eğitim verilecek.

Yeşilay Genel Başkanı İhsan Karaman, İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle düzenlenen eğitimler öncesinde, Sepetçiler Kasrı'ndaki derneğin genel merkezinde kursiyerlere hitap etti.

Eğitimin ülke genelinde yürütülen bağımlılıkla mücadelenin önemli bir parçası olduğunu belirten Karaman, projenin, İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan alınan fonla modelleme çalışmasıyla başladığını anlattı.

YEDAM'ın bağımlılık riski taşıyan ya da bağımlılığın tuzağına düşen hedef kitlenin, başta çocuklar ve ergenler olmak üzere 7 gün 24 saat online ya da telefonla başvurabileceği bir yer olduğunu ifade eden Karaman, "Fiziki olarak da bulunduğu mekana gelerek, eğitim, hukuki, danışmanlık, sosyal beceriler artırılması gibi faaliyetleri içeriyor. Burada sürekli olarak görev yapacak, Yeşilay'ın yetiştirdiği danışmanlar aracılığıyla bağımlılıkla karşı karşıya kalan hedef kitleye, adeta ailenin bir ferdi gibi her türlü eğitim ve danışmanlık sunulacak" diye konuştu.

Türkiye genelinde 500 formatör görev yapıyor

YEDAM'ın bir model olarak Türkiye'nin her yerine yayılabileceğini anlatan Karaman, şunları kaydetti:

"Bir bataklığı kurutma felsefesiyle Türkiye Yeşilay Cemiyeti başka bir projeyi de hayata geçirdi. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı dediğimiz başka bir projede de öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı'yla yaptığımız protokol çerçevesinde ülkemizin dört bir yanından gelen 500 öğretmenimizi Antalya'da bir kampta toplayarak eğittik. Böylece bağımlılık konusunda yetişmiş 500 formatör kazandık. Önümüzde ikinci yarı yılda bu formatörler ülke çapında saha eğitimcilerini, onlar da çocuklarımızı eğitmek suretiyle yıl sonunda 20 milyon öğrencimize Yaşilay'ın bağımlılık eğitimi ulaştırılmış olacak."

Karaman, Yeşilay'ın gelecek projelerinin en önemlilerinden birinin "Yeşilay Bağımlılık Köyü" olduğunu aktararak, burada bağımlı olanların bir süre tedavi ve eğitime tabi tutulacağını dile getirdi.

Bağımlılıkla Eğitim Programı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından İstanbul Kalkınma Ajansı'nın Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında yürütülen YEDAM projesiyle, dezavantajlı konumda olan madde bağımlısı ya da madde bağımlılığına yakalanma riski olan çocuk ve gençlerin, toplumsal yaşamın tüm alanlarına etkin katılımlarına ve sosyal hizmetlere eşit fırsatlarda erişim sağlamaları amaçlanıyor. 

Hedef kitlenin toplumsal hayata katılımının arttırılmasına yönelik model niteliğinde bir eğitim ve danışmanlık sistemi geliştirilen ve kurulan YEDAM kapsamında danışanlara destek sunacak bir çağrı merkezi ve online destek sistemi hizmeti verilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2967 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim