• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Yılın hemşireleri ödüllendirildi

Yılın hemşireleri ödüllendirildi
12 Mayıs Hemşireler Günü etkinlikleri kapsamında Antalya'da düzenlenen törende, yılın hemşirelerine ödüllerini verildi.

12 Mayıs Hemşireler Günü etkinlikleri kapsamında Antalya Harrington Park Resort Otel'de düzenlenen etkinliğe Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, Antalya Vali Vekili Fuat Ergün, Antalya İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, sağlık çalışanları ve her ilden seçilen yılın hemşireleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, "Hemşirelerin toplumda her zaman özel bir yeri vardır. Görevlerini gayret ve üstün başarıyla yöneten hemşirelerin mesleklerini daha modern şartlar altında yürütmesini istiyoruz. İş yükü fazla olana hemşirelerimizi her zaman desteklemeliyiz. Bu özel gününüzü kutluyoruz, iyi ki varsınız" dedi.

YILIN HEMŞİRELERİ ADINA KONUŞTULAR

Yılın hemşireleri adına konuşan Batman Sason Devlet Hastanesi'nden İrfan Demir, bugün hemşirelerin birçok sorunu olduğunu kaydetti. Hemşirelerin çok zor şartlar altında görevlerini icra ettiğini ifade eden Demir, yılın hemşirelik ödülünü tüm meslektaşları adına aldığını vurguladı.

Yılın hemşireleri adına konuşan Diyarbakır Çüngüş Toplum Sağlığı Merkezi hemşiresi Zübeyde Esin Yılmaz da, "Ben çok mutlu oldum. Bu ödüle layık görülmek beni onore etti. Seçilmiş olmak, emeğimizin karşılığını almak, beni çok mutlu etti. Sorumuz çok ama burada söylemeye gerek yok. Bugün hayatımıza çok özel bir gün olarak geçecek. İnsanlara ilgi ve güleryüz gösterirsek her şey değişiyor. Ben bunu 6 yıldır görev yaptığım Diyarbakır'da çok yakın gördüm. Herkesi hastalarına karşı güler yüzlü ve ilgili
olmalarını bekliyorum" diye konuştu.

"HASTALARINIZLA EMPATİ YAPIN"
Vali Vekili Fuat Ergün, "Hemşirelik hizmeti, sağlık hizmetlerinin olmazsa olmazıdır" diyerek, "Sizler görevinizi layıkıyla yapıyorsunuz. Sizlerin en mutlu olduğu an hastanızın iyileştiğini gördüğünüz andır. Sizlere önerim şudur. Bakımından sorumlu olduğunuz hastayı sanki anneniz, eşiniz, babanız, akrabanız gibi görmenizdir. Empati yapmanızdır. Sizlerin başarısı parayla pulla ölçülemez. Hemşirelik sevgiyle gönüllülükle yapılacak bir hizmettir. Yaptığınız hizmetin odağında insan var. Yüreğinde insan
sevgisini hiçbir zaman eksik etmeyen değerli hemşirelerimizin özel günlerini içtenlikle kutluyorum" ifadelerini kullandı.

"ÜLKEMİZDE BİR HEMŞİRE, DÖRT HEMŞİRE GİBİ ÇALIŞIYOR"
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun ise, "Hemşirelere sağlık çalışanlarının öğesi olarak çok şey borçluyuz" dedi. Türkiye'de hemşire sayısının gelişmiş ülkelerdeki hemşire sayısının dörtte biri kadar olduğunun altını çizen Tosun, "Yani ülkemizde bir hemşire, 4 hemşire gibi çalışıyor. Bu bir anne, bir baba olarak, abla olarak hasta adına fedakarlıktır. Evindeki sıkıntıları işine taşımadan, hizmet alanının her kesiminde var olan hemşirelerin daha çok anlayışa, empatiye, övgüye ihtiyaçları var. Son yıllarda sayısı hızla artan erkek hemşirelerimizi de cesaretlerinden dolayı kutluyorum" diye konuştu.

"20 BİN PERSONEL ALACAĞIZ"
Türkiye'de yılık 20 binin üzerinde hemşireye ihtiyaç olduğunu söyleyen Tosun, "Biz bu sayının bugün 10 binini karşılayabiliyoruz. Yani bir o kadar daha hemşireye ihtiyacımız var. Önümüzdeki dönemden itibaren sağlık meslek liselerinden hemşire alımını kapatacağız. Üniversitelerin hemşirelik bölümünden mezun olan hemşirelerin iş sıkıntısının olmadığını görüyoruz. Bugün hemşire sayısının az olduğunu görüyor ve bu sayısı iki katına çıkarmak istiyoruz. Bu konuda bakanlık olarak elimizden geleni yapıyoruz. İş yükünüzü paylaşacak, ülkemizde büyük bir kaynak olan gençlerimizin üniversitelerimizden mezun olmalarını bekliyoruz. Biz Sağlık Bakanlığı olarak 20 bin personel alacağız. Bunu nerden alacağız, üniversitelerden mezun olan öğrencilerden alacağız" dedi.

Konuşmaların ardından her ilden seçilen yılın sağlık çalışanlarına ödülleri verildi. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, ilk ödülü Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhemşiresi Nurten Dağdelen'e verdi. Hemşire Dağdelen'de, Müsteşar Tosun'a bir tablo hediye etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4003 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim