• BIST 9526.99
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Yoğun bakımda internetten hasta ziyareti

Yoğun bakımda internetten hasta ziyareti
Yoğun bakım hastalarıyla dünyanın her yerinden görüşülebilecek... Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi'nde ,..

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi'nde Türkiye'deki diğer hastanelere örnek bir uygulama hayata geçiriliyor. Fakültenin kalp ve damar hastalıkları servisine kurulan 'online kamera sistemi' sayesinde yoğun bakım hastalarıyla dünyanın her yerinden görüşülebilecek. Zaman'ın haberine göre, hasta ve yakınlarının internet üzerinden görüntülü-sesli görüşmesine imkân sağlayacak çalışmanın bir hafta içinde hizmete girmesi planlanıyor.

Prof. Dr. Öcal Berkan'ın 2008 yılında anabilim dalı başkanlığına getirilmesiyle CÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Hastalıkları Servisi'nde önemli gelişmeler yaşanıyor. Öncelikle bölge hastanesi konumundaki tıp fakültesinin teknik donanımı ve uzman kadrosu güçlendirildi. ArtıkSivasbaşta olmak üzere Erzincan ve Tokat illerinden çok sayıda kalp hastası, büyük şehirlere gitmeye gerek duymuyor. Bölgelerindeki tam donanımlı CÜ Tıp Fakültesi'ni tercih ediyor. Serviste artan hasta yoğunluğu, Berkan'ı bu kez yeni arayışlara itti. Yetersiz kalan yoğun bakım ünitesinin genişletilmesi için çalışma başlatıldı. Önceden ancak 4-5 hastaya hizmet veren birim genişletilerek, aynı anda 10 hastaya hizmet verir hale geldi. Durumu daha ciddi olan hastalar için de ayrı bir oda oluşturuldu.

Prof. Berkan, Türkiye'ye örnek bir uygulamaya daha imza atıyor. Yoğun bakım hastalarının, yakınlarıyla internetten görüşebilmesi için servise kamera sistemi kuruluyor. Böylece ameliyat sonrası hijyenik bir ortamda tutulması gereken hastaların yanına misafir alınmayacak. Doktorlar da durumu kritik olan hastalarını evlerinden bile takip edebilecek.

Görüntülü sistemden sonra yoğun bakım ünitesine hiç kimsenin girmesine izin vermeyeceklerini belirten Berkan, böylece enfeksiyon riskini ortadan kaldıracaklarını vurguluyor. Berkan, şunları söylüyor: "Ameliyat bittikten sonra hastalarımız yakınlarıyla temas halinde oluyor. Bu da enfeksiyon riskini artırıyordu. Bunu önlemek için hasta ve yakınını kameralı sistemle görüştürme kararı aldık. Kameralar sayesinde hasta yakınları hastalarının durumunu her an bekleme odalarından gözleyecek. Uzaktaki yakınlar ise internet üzerinden hastalarını görme ve konuşma imkânı bulacak."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2901 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim