• BIST 9524.59
  • Altın 2490.88
  • Dolar 32.5438
  • Euro 34.7228
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

YÖK’ten ‘Tam Gün’ desteği

YÖK’ten ‘Tam Gün’ desteği
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun “Tam Gün’de geri adım” olarak algılanan Milliyet’teki açıklamalarına YÖK’ten destek geldi. YÖK Başkanı Çetinsaya, “Her türlü katkı sağlamaya hazırız” dedi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun, Milliyet’teki açıklamalarına YÖK’ten destek geldi. YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, “Tıp fakültelerinde çok ciddi başka problemler de çözüm bekliyor. Yükseköğretim camiası olarak her türlü katkıyı sağlamaya hazırız” dedi. Müezzinoğlu’na en sert tepki ise Türkiye’nin önde gelen tıp fakültelerinden birisine sahip olan Hacettepe Üniversitesi’nden geldi. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, “İstifa edenleri değil, tam günlüyü kazanmak lazım. 7 liraya diş tedavi eden profesör diş hekimi arkadaşlar var. Tam Gün Yasası’nda geri adım atılması çözüm olmaz” dedi.

Çetinsaya, Müezzinoğlu’nun açıklamaları için Milliyet’e yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Müezzinoğlu’nun Tam Gün Yasası’na ilişkin demeçlerini takdirle karşılıyorum. Tam gün yasasının tıp fakültelerimizde yarattığı olumsuz sonuçların yanı sıra, tıp eğitiminde, üniversite hastanelerinde ve tıp fakültelerinde çok ciddi başka problemler de çözüm bekliyor. Tüm bu sorunlara, bütün paydaşlarla, el birliği ile çözüm getireceğimize, politikalar geliştireceğimize inanıyorum. Biz Yükseköğretim Kurulu ve yükseköğretim camiası olarak her türlü katkıyı sağlamaya hazırız.”

‘Tam günlü hekimler unutuldu’
Tuncer ise şu eleştirilerde bulundu:

“Sayın Sağlık Bakanımızın bu konuyla ilgilenmesi çok güzel bir şey. Kendisine teşekkür ediyoruz ama istifa edenleri değil, tam günlüyü kazanmak lazım. Ben olsam tam güne sorarım ‘neden istifa etmediniz bugüne kadar’ diye. Tam gün çalışan hekimler unutuldular. Bugüne kadar yapılan tüm değişikliklerin zarar verdiği tek kesim var, tam gün hekim arkadaşlarım. 3 bin liraya çalışan profesör var. 7 liraya diş tedavi eden profesör diş hekimi arkadaşlar var.

İstifa eden arkadaşlar yollarını belli etmişler. Bu konuda muayenehanesi olan ve olmayan hekimlerin bir arada çalışması son derece çalışma barışını bozan bir şey. Bir iyileştirme olmazsa tam gün arkadaşlarım da daha fazla devam edemeyecekler gibi görünüyor. Bir iyileştirme yapılacaksa tam gün çalışan arkadaşların iyileştirilmesi yapılmalıdır. Aksi takdirde tıp fakülteleri güvenilir, can emanet edilebilir doktor yetiştirebilir duruma gelemeyecektir. Sayın bakan açıklamasında 30 bin hekim açığından bahsediyor. Kim kapatacak bu hekim açığını?

‘Yarım yamalak olmaz’
Girin tıp fakültesi öğrencilerinin dersine; merdivenlerde, yerlerde, betonda oturarak ders dinliyor arkadaşlarımız. Devamlı kontenjan artıyor. Yarım yamalak tam gün olmaz. Tam Gün Yasası’nda geri adım atılması çözüm olmaz. Tam gün çalışacak arkadaşlara yeterli maaş verilmeli ve burada istihdam edilebilecek ortam sağlanmalıdır. Kendi kendimizi idare etmek için bizi engelleyen bir sisteme karşı mücadele veriyoruz.”

MİTHAT YURDAKUL / Milliyet

Bu haber toplam 2813 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim