• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 16 °C

Yüksek yargı beklemede

Yüksek yargı beklemede
Haşim Kılıç, 4-C ile ilgili karar için yeni heyetin oluşmasını beklediklerini söyledi.

Tek Gıda-İş yöneticileri ile görüşen Haşim Kılıç, davalar için yeni heyetin oluşmasını beklediklerini söyledi.

Eylül sonunda iş kaybı tazminatları da kesilecek olan TEKEL işçileri Anayasa Mahkemesi’nin 4-C ile ilgili vereceği kararı beklerken yüksek mahkeme davalara “referandum arası” verdi. Mahkeme Başkanı Haşim Kılıç, Tek Gıda-İş Sendikası yöneticileri ile yaptığı görüşmede, yeni anayasal düzenlemeden sonra üye sayısının 17’ye çıktığını şu anda 11 üye ile toplanarak alınacak kararların ileride tartışma konusu olabileceğini ifade etti.

Referandumla birlikte yapısı değişecek Anayasa Mahkemesi, davalara bakmak için yeni heyetin oluşmasını bekliyor. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, 4-C ile ilgili dava hakkında bilgi vermek üzere kendisini ziyaret eden Tek Gıda-İş Sendikası yöneticilerine, yeni üyeler dahil olmadan verecekleri kararların ileride tartışma konusu olabileceğini, bu nedenle süreci beklemek zorunda olduklarını söyledi.

Eylül sonunda iş kaybı tazminatları da kesilecek olan TEKEL işçileri Anayasa Mahkemesi’nin 4-C ile ilgili vereceği kararı beklerken yüksek mahkeme davalara “referandum arası” verdi. Tek Gıda-İş Sendikası yöneticileri önceki gün Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç’ı ziyaret ederek mahkeme gündeminde bulunan 4-C ile ilgili dava hakkında bilgi verdi. Tek Gıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Mecit Amaç ziyarette Başkan Kılıç’a davanın bir an önce sonuçlanmasının önemini anlattıklarını söyledi. Amaç, “Başkan’la verimli bir görüşme yaptık. Dertlerimizi ilettik. Mağduriyetlerimizin önlenmesi için bir an önce davanın sonuçlandırılmasını talep ettik. Yüksek mahkemenin kararına saygılı olacağımızı, bir an önce kararın çıkmasını istediğimizi söyledik” dedi. Başkan Haşim Kılıç’ın, yeni anayasal düzenlemeden sonra üye sayısının 17’ye çıktığını, şu anda 11 üye ile toplanarak alınacak kararların ileride tartışma konusu olabileceğini ifade ettiğini belirten Amaç, kendilerine 4 yedek üyenin yemin töreni ile 2 yeni üyenin atamalarının ardından çalışmalara başlanacağının söylendiğini bildirdi. Amaç, “Başkan Kılıç, üzüntülerini ifade ederek bu süreci beklemek zorunda olduklarını belirtti. Ekim ayı içinde atamaların olacağını ondan sonra da Anayasa Mahkemesi’nin rutin görüşmelere başlayacağını, bizim dosyaların da diğer dosyalarda olduğu gibi gündeme alınabileceğini ve bir karar çıkabileceğini söyledi” dedi. Mecit Amaç, Başkan Haşim Kılıç’ın dosyanın raportörde olduğunu, raportörden çalışmanın bir an önce sonuçlanması ricasında bulunduğunu ilettiğini de kaydetti. Amaç, şöyle devam etti:

“Artık kararın çıkması kasım ortası mı olur aralık başı mı olur bu tamamen atama sürecinin hızlanmasına bağlı. Sayın Başkan da ‘Anayasa Mahkemesi gibi bir kurumun boş oturması doğru değil. İşleri toparlamaya çalışıyoruz’ diyor. Kamu yararı ve çalışanlar açısından da bu sorunu bir an önce çözememelerinin kendilerini üzdüğünü söylüyor.”

Amaç, eylül sonu itibarıyla işçilerin iş kaybı tazminatlarının kesileceğini, önlem olarak 4-C başvurusu yaptıklarını, hükümetin adım atmaması durumunda emekçilerin işsiz ve sağlık güvencesinden yoksun, kış ortasında açıkta kalacaklarını vurguladı. TEKEL işçilerinin okulların da açılması ile birlikte zor durumda kaldıklarını dile getiren Amaç, hiçbir gelirleri kalmadığı için dershaneye verdikleri çocuklarını geri almayı da düşündüklerini bildirdi. “Anayasa Mahkemesi’nden karar çıkmadığı için elimiz, kolumuz bağlandı” diyen Amaç, hükümetin de “Top bizden çıktı. Hazırlıklarımız var ama biz de Anayasa Mahkemesi’nden çıkacak kararı bekliyoruz” dediğini belirtti. Amaç, oysa hükümetin Anayasa Mahkemesi’nin kararını beklemek zorunda olmadığını, bir adım atabileceğini dile getirirken “Sayın Başkan’a şunu da anlattık. Ortada bir haksızlık var. TEKEL kapandı 10 bin TEKEL işçisi 4-C’li... Belediyeler birleştirildi 16 bin belediye çalışanı özlük hakları ile kamu kuruluşlarına aktarıldı. Bu hukuksuzluktur. Ülkede adaleti tesis ediyorum diyen adında adalet olan bir parti için hoş değil. Ona ayrı buna ayrı adalet olmaz. Bir ülkede adalet herkese eşit olmak zorunda. Sana ayrı hukuk bana ayrı hukuk olmaz” diye konuştu.

MUSTAFA ÇAKIR

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3084 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim