• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Yunanistan'ın ilk 'Hibrid Ameliyathanesi' açıldı

Yunanistan'ın ilk 'Hibrid Ameliyathanesi' açıldı
Yunanistan'ın en büyük yatırım şirketlerinden Marfin Investment Group'a (MIG) ait hastane işletmeciliğinin öncü firmalarından Hygeia Group, Yunanistan'ın ilk "Son Nesil Multidisipliner Hibrit Ameliyathanesi"ni hizmete soktu.

Hibrid ameliyathanenin açılış törenine Yunan Sağlık Bakanı Andreas Likourentzos, MIG ve Hygeia Group Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Vgenopoulos ve sektörün önde gelen temsilcileri katıldı.

Yunanistan'da ekonomik krize bağlı olarak kamu sağlık sektörü zor günler geçirirken, özel sağlık sektörü atılımlarına devam ediyor. Geçmişte Türkiye'ye de yatırım yapan Hygeia Hospital, Yunanistan'ın ilk Hibrid Ameliyathanesi'ni Atina'da faaliyete geçirdi. Açılışta bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Andreas Likourentzos, Hygeia Hospital'ın ileri teknoloji ile donatılmış Hibrid Ameliyathanesi'nin açılmasıyla birlikte hastalara olan seçkin hizmetlerinin daha da ileriye taşındığını söyledi. Bakan Likourentzos, sağlık alanındaki öncü hizmetlerin durgunluk ve ekonomik kriz döneminde özel sektörden gelmesinin önemini vurguladı.

Sağlık alanındaki bürokratik engellerin bertaraf edilmesi konusunda önlem aldıklarını kaydeden Bakan Likourentzos, Turizm Bakanlığı ile ortak politikalar geliştirme çabasına giriştiklerini ve ana eksenin de Sağlık Turizmi olduğunu ifade etti. Bakan, Sağlık Turizmi konusunda hazırlanan yasa tasarısının önümüzdeki günlerde parlamentoya gönderileceğini açıkladı.

MIG BAŞKANI VGENOPOULOS: KRİZ'DE YÜZDE 3 İSTİHDAM OLUŞTURDUK

MIG ve Hygeia Group Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Vgenopoulos ise Hygeia Group'un bir kez daha Avrupalı Yunanistan'ın en değerli elçilerinden biri olduğunu gösterdiğini söyledi. Avrupa pazarında Yunan ekonomisinin rekabet edebilirliğini güçlendirme amacına yönelik ilk hatta çaba gösterdiklerini ifade eden Vgenopoulos, istihdam ve üst düzey hizmet sunmak için sağlık sektöründeki yatırım programlarına devam ettiklerini kaydetti. MIG Başkanı Vgenopoulos, Hygeia Group'un krize rağmen Avrupa'da zirvedeki tıbbi kuruluşlar arasında bulunduğunu ve yüzde 3'lük istihdam olouşturduklarını kaydetti.

Avrupa'nın en ileri teknoloji ile donatılmış 87 metrekarelik son nesil Hibrid Ameliyathanesi'ni faaliyete geçiren Hygeia Group, kalp gibi çok yönlü karmaşık cerrahi işlemleri ileri görüntüleme ve mekanik ekipmanları kullanarak üst düzey güvenlik, hız ve güvenirlik ile gerçekleştirmeyi hedefliyor. Çoklu cerrahi müdahaleye imkan veren ameliyathanede aynı hastaya, damar cerrahisi, açık kalp cerrahisi, beyin cerrahisi, girişimsel radyoloji gibi farklı cerrahi müdahaleler aynı anda yapılabiliyor.

MIG'in sağlık kolu Hygeia Group, 2009 yılının başında Türkiye'ye yatırım yapmıştı.

Şafak Hastaneler Grubu'nun yüzde 50'sini 48 milyon dolara satın alan grup, 2011 yılında yüzde 50 hissesini Türkiye'deki 4 hastanesini işleten Genesis Holding'e 22 milyon dolara satmıştı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2177 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim