• BIST 9454.03
  • Altın 2503.803
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.823
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 20 °C

Yüz nakli olan Salih Üslün'ün ilk görüntüsü

Yüz nakli olan Salih Üslün'ün ilk görüntüsü
Türkiye'nin 6'ncı yüz nakilli hastası Salih Üslün, ameliyattan sonra yeni yüzüyle ilk kez görüntülendi.

Üslün'ün sakallarının yanı sıra nakledilen kafa derisindeki saçlarının da uzadığı görüldü. Türkiye'de 5'inci yüz nakli yapılan Recep Sert ise dün akşam hastane bahçesine çıkıp yürüyüş yaptı.

Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 31 yaşındaki Muhittin Turan'ın yüzü, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde Edirne'den gelen çiftçi 54 yaşındaki Salih Üslün'e geçen 23 Ağustos'ta nakledildi. Hastanenin 4'üncü, Türkiye'nin 6'ncı yüz nakli operasyonunu, Türkiye'nin ilk yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi yaptı. 2008 yılında samanlığına giren bir fareyi yakalamak için kovalarken av tüfeğinin namlusunun üzerine düşüp silahın ateş alması sonucu yaralanan ve bir dizi operasyon geçiren Üslün, 11 ay önce hastaneye nakil için başvurmuştu. Yaklaşık 7.5 saat süren yüz naklinden sonra 10 gün yoğun bakımda kalan Salih Üslün, sonra normal servise alınmıştı.

TAM YÜZ NAKLİ YAPILDI

Türkiye'nin 6'ncı yüz nakilli hastası Salih Üslün, ameliyattan sonra yeni yüzüyle ilk kez DHA muhabiri tarafından görüntülendi. Fotoğrafta Üslün'ün sakallarının yanı sıra nakledilen kafa derisindeki saçlarının da uzadığı görüldü. Alt-üst çene, saçlı deri ve dil de dahil olmak üzere tam yüz nakli yapılan Salih Üslün'ün uzayan sakalları, hastanenin berberi ve asistan doktorlar tarafından 10 dakikada kesildi. Sakal tıraşı yapılan Üslün'ün bu haliyle olan görüntüsünün üniversetinin basın şubesi kanalıyla kamuoyu ile paylaşılacağı öğrenildi.

Sakal tıraşından sonra yeni yüzüyle 25 yaş gençleştiği görülen Salih Üslün'ün oğlu Serkan Üslün de babasının tıraştan sonra daha da genç göründüğünü söyledi.

RECEP SERT DE YÜRÜYÜŞ YAPTI

Muğla'daki tatili sırasında denizde yüzerken fenalaşıp ölen Polonyalı turist 42 yaşındaki Andrzej Kucza'nın ailesi tarafından bağışlanan organlarından kullanılabilir durumda olan yüzü, geçen 18 Temmuz'da Antalya'da yapılan operasyonla 27 yaşındaki Recep Sert'e nakledilmişti. Akdeniz Üniversitesi'nin 3'üncü, Türkiye'de 5'inci yüz nakli olan operasyon sonra Recep Sert'in tedavisine de hastanede devam ediliyor. Sıvı gıda ile beslenmesi ve tedavisi hastanedeki odasında devam eden Sert, her gün düzenli olarak belirli saatlerde bahçeye çıkıp yürüyüş yapıyor.

Recep Sert, dün akşam saat 19.30'da ağabeyi Güven Sert ile birlikte hastane bahçesinde yürüyüş yaparken görüntülendi. Sert, kendisini tanıyıp 'geçmiş olsun' dileğinde bulunanlara teşekkür etti.

Yüz ve çene nakli yapılan ve daha sonra gerçekleştirilen müdahalelerle dişleri Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri tarafından ağzına yerleştirilen Recep Sert'in yüzüne birkaç müdahalenin daha yapılacağı öğrenildi.

c96b0168a0de5745c41beb42cdd01744_0.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2817 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim