• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Zayıflama çayları böbreklerin sonunu getiriyor

Zayıflama çayları böbreklerin sonunu getiriyor
Uzakdoğu'dan ülkemize getirilen zayıflama çayları, uzun süreli kullanımda böbrekleri yoruyor, olumsuz sonuçlar doğuruyor...

Kronİk böbrek hastalığı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de adeta salgın halini almış olan önemli bir halk sağlığı sorunudur. Toplumu ilgilendiren sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol almayı ilke edinmiş olan Türk Nefroloji Derneği kuruluşunun 40. yılında böbrek sağlığı ve hastalıkları konusunda toplum bilincini ve farkındalığı artırmak, erken tanının önemini vurgulamak ve kronik böbrek hastalığının insan sağlığı ve ülke ekonomisi üzerindeki ağır yükü hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla 'Böbrek Sağlığı Otobüsü' projesini gerçekleştirildi.

KRONİKLEŞİYOR
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Görevlisi ve Türk Nefroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kenan Ateş, 'Tarama yapılan bireylerin yüzde 10'unda kronik böbrek hastalığı tespit edildi. Kronik böbrek hastalığı sıklığının yaş ilerledikçe arttığı ve 70 yaş üzerindeki her 4 kişiden birinin kronik böbrek hastası olduğu saptandı. Kronik böbrek hastalığı saptananların sadece yüzde 5.7'si hastalığın farkında idi. Tarama yapılan bireylerin yüzde 42.6'sında hipertansiyon saptandı.

HİPERTANSİYON
Hipertansiyon sıklığı yaşla birlikte artış gösteriyor ve 70 yaş üzerinde yüzde 80'e yükseliyordu' dedi. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Görevlisi ve Türk Nefroloji Derneği Genel Sekreteri Turgay Arınsoy 'Uzakdoğu'dan gelen zayıflama çayları, uzun süreli kullanımlarda akut böbrek yetmezliğine neden oluyor. Zaten bilinçsizce kullanılan bitki ve bitki çayları böbrekleri yoruyor, olumsuz sonuçlara neden oluyor' diye konuştu..

YAŞAM TARZI DEĞİŞİKLİĞİ
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Kamil Serdengeçti de şunları dile getirdi; 'Sonuç olarak; sağlıklı beslenme, tuzu azaltma, düzenli egzersiz yapma, sigaradan kaçınma gibi yaşam tarzı değişikliklerinin toplumun büyük kısmı tarafından benimsenmesi obezite, şeker hastalığı, hipertansiyon ve dolayısıyla kronik böbrek hastalığının kontrolüne önemli katkı sağlayacaktır.'

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2541 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim