• BIST 8980.74
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Zayıflama ilaçlarını kullanan bir çok kişi hastanelik oldu

Zayıflama ilaçlarını kullanan bir çok kişi hastanelik oldu
İnternetten satışı yapılan ve eczanelerden de kolayca temin edilebilen zayıflama ilaçları ile ilgili kullananlar tarafından şok bir iddia ortaya atıldı. Şikayetvar'a gelen şikayetlere göre ilacı kullandıktan

İnternetten satışı yapılan ve eczanelerden de kolayca temin edilebilen zayıflama ilaçları ile ilgili kullananlar tarafından şok bir iddia ortaya atıldı. Şikayetvar'a gelen şikayetlere göre ilacı kullandıktan sonra kişide kalpte sıkışma, mide krizi, nefes alamama, baş ağrısı ve şiddetli meydana gelebiliyor.


Yazın yaklaşması ile birlikte satışları artan zayıflama ilaçlarına ilişkin şok bir iddia ortaya atıldı. İlacı satın aldıktan sonra kullanan kişiler ağır sağlık sorunları yaşıyor. Şikayet Portalı Şikayetvar'a gelen şikayetlere göre; ilacı kullandıktan sonra birçok kişi hastanenin yolunu tutuyor. Yaşanan olaylardan bazıları şöyle:

MİDE KRİZİ GEÇİRDİ

"Zayıflamak için internetten aldığım iki adet zayıflama ilacı aldım. Ancak midemde anlatılmaz bir ağrı ve yanmayla doktora gittim. Mide krizi geçirdiğimi söyledi, kesinlikle bu ilaçtan olduğunu tahlil verdi.Endoskobi yapılmasını söyledi, ilacı kestikten sonra midem eski halini aldı. İlaçlar elimde kaldı. Sadece bozulmayan ilacı değişim yapacaklarını söylüyorlar, ama ben ilacı iade etmek paramı geri almak istiyorum. Doktor raporu olursa iade alacakları söylediler, doktor da Sağlık Bakanlığı onayı olmadığı için Tarım İşleri Bakanlığı onaylı olduğu için rapor yazamayacağını söyledi."

BELİRTİLERDEN BİRİ DE KALPTE SIKIŞMA
"Zayıflama ilacı aldım 2 gün kullandım ve kalbimde sıkışma oldu ve de şişkinlik oldu. Arayıp şikayetimi bildirdim ilacı 2 gün bırakmamı ve tekrar başlamamı şikayetlerin ilaçtan olup olmadığını öğrenmek istediler. Bıraktım şikayetlerim geçti. Tekrar başladım ve 5. gün artık hiç mecalim kalmayınca bıraktım. Söylediklerine göre hiçbir yan etkisi olmadığı gibi birde enerji veriyormuş bırakın enerjiyi ben artık herhalde öleceğim falan diye düşünmeye başlamıştım. İlacın bana dokunduğuna dair tam teşekküllü bir devlet hastanesinden rapor getirmemi istedi. Satarken böyle bir zorunluluktan bahsetmediniz memnun kalmadığınız taktirde iade edebilirsiniz demiştiniz dedim bu sefer de, siz memnun değilim demediniz ki dokundu dediniz ispatlayın dedi. Bu firmadan da ilaçtan da şikayetçiyim."

YAN ETKİLERİNE DİKKAT
"Zayıflama ilacı aldım. Kullanmaya başladım yan etkilerinden dolayı bir hafta sonrası müşteri hizmetlerini aradım, hem de defalarca aradım,zaten zor ulaşılıyor,müşteri temsilcisi konuyu iade departmanına bildireceklerini onların beni arayıp yardımcı olacaklarını söyleyip oyalıyor.

Hapı sadece 1 hafta kullandım ve çeşitli sağlık problemleri yaşadım. (Baş ağrısı, nefes alamama, mide bulantısı gibi). Doktorum kullandığım ilaçtan ötürü reflüm olduğunu söyledi. İlacı bıraktıktan sonra mide ağrılarım ve baş dönmelerim geçti, bu firmanın vaad ettiği hiçbir olumlu etki göremediğim gibi üstüne bir de hasta oldum."
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2393 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim