• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Zayıflamak için bağırsaklarını kısaltırdı Ameliyattan 10 gün sonra öldü

Zayıflamak için bağırsaklarını kısaltırdı Ameliyattan 10 gün sonra öldü
Konya'da özel bir hastanede zayıflaması için bağırsakları kısaltılan 45 yaşındaki Fatma Çukur'un ameliyattan 10 gün sonra hayatını kaybetmesine ailesi tepki gösteriyor.

 

Konya'da özel bir hastanede zayıflaması için bağırsakları kısaltılan 45 yaşındaki Fatma Çukur'un ameliyattan 10 gün sonra hayatını kaybetmesine ailesi tepki gösteriyor.

Karaman'da yaşayan evli ve 3 çocuk annesi Fatma Çukur'un kızı Emine Çukur, gazetecilere yaptığı açıklamada, annesinin guatr tedavisi gördüğünü ve rutin kontroller için sık sık Konya'daki özel bir hastaneye gittiğini söyledi.

Yine rutin kontrol için gittikleri hastanede Opr. Dr. A.Ç'nin annesine aşırı kilolarından memnun olup olmadığını sorduğunu iddia eden Emine Çukur, ''Doktor, anneme ameliyatla bağırsakları kısalttıklarını, bu sayede sağlıklı bir şekilde zayıflandığını, çok sayıda benzer operasyon yaptığını ve hastaların memnun olduğunu anlatmış. Bu ameliyatı SGK'nın karşıladığını ve hiç para ödenmediğini söyleyerek annemi ikna etmiş'' diye konuştu.

Annesinin ikna olması üzerine 25 Ocak 2011'de hastaneye gittiklerini ve tahlillerin yapılmasından bir gün sonra ameliyatın gerçekleştirildiğini iddia eden Emine Çukur, ameliyatı Opr. Dr. A.Ç'nin gerçekleştirdiğini, annesinin bağırsaklarının bağlanarak kısaltıldığını söyledi.

Ameliyatın ardından bir hafta hastanede kaldıklarını dile getiren Emine Çukur, şunları kaydetti:

''Sonra Karaman'a geldik. Annem Konya'da hastanede yatarken doktora ve hemşirelere bir sorun olduğunu sık sık söyledi ancak onlar her şeyin yolunda olduğunu belirtti. Bir sorun gözüküyordu. Çünkü annem hiç bir şey içmiyor, yemiyordu. Devamlı istifra ediyordu. Karaman'a geldiğimizde de bu sorun devam etti. Eve geldikten 3 gün sonra annemin şikayetleri artınca Karaman Devlet Hastanesine gittik. Buradan bizi tekrar ameliyatı yapan Konya'daki özel hastaneye gönderdiler. Özel hastanede doktor A.Ç'yi bulamadık. Başka bir doktor müdahale etti. Yapılan tüm müdahalelere rağmen annem 5 Şubat Cumartesi günü hayatını kaybetti. Annem göz göre göre öldü. Sorumluların cezalandırılmasını istiyorum.''

Eşini kaybeden Mehmet Ali Çukur da olayın şokunu yaşadıklarını belirterek, ''Eşim hayat doluydu. 109 kiloydu ancak aşırı kilolarını kafasına takmazdı. Nasıl olduysa böyle bir ameliyata ikna oldu. Ben eşimi, çocuklarım annelerini kaybetti. İnsanlar zayıflamak adına ölmesinler.''

Hastane yetkilileri ise konuyla ilgili açıklamada bulunmadı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2658 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim