• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Zihni geliştiren beyin diyeti

Zihni geliştiren beyin diyeti
Doğru Beslenmek Zihninizi Geliştirir, Kuvvetlendirir Ve Uzun Süreli Konsantre Sağlar..

Doğru beslenmek zihninizi geliştirir, kuvvetlendirir ve uzun süreli konsantre sağlar. Yapılan araştırmalarda gereksiz besinlerin uyuşturucu kadar bağımlılık yaptığı da tespit edildi.

Sağlıksız besinlerin yanı sıra sağlığa oldukça yararlı yiyecekler de bulunuyor.

Balık yağı, ceviz, kabak çekirdeği ve keten tohumu gibi besinlerde bulunan omega-3 yağları beyin için oldukça yararlı.

Bir insanın beyin ağırlığı 1.500-1.600 gr'dır. Aldığınız günlük kalorinin yüzde 20'si fast food yiyeceklerden alırsınız. Beyin diyeti zihninizi açık tutmanız için gereklidir ve ruh durumuz neşelenir.

Konsantrasyonu artırmak

Konsantrasyon, beyin hücreleri arasındaki mesaj takibine bağlıdır. Bu hücreler, oksijen yakarak mesaj yollar ve kan şekerinden beslenir. İlk olarak günlük aldığımız kalori bizi zinde tutar fakat bu kendimizi dinç tutmamız için yeterli değildir. Aynı zamanda hücrelerin çalışması için yardımcı olabilecek kadar kalori alınmalıdır.

omega 3 yağları içinde bulundurduğu balık yağış keten tohumu vs. besinlerle beynin daha sağlıklı olmasına ve gelişmesine yardımcı olur. Bu yiyecekler çocukların beyin gelişimi için oldukça yararlıdır. Zihinlerini geliştirir, öğrenme yeteneklerini artırır.

Örneğin bir şeyler hatırladığımızda beyin hücrelerimiz yeni bağlantı kurar ve en iyi düşünme yolunu bildirir. Olayları hatırlamamızı sağlar ve kendimizi duygusal hissettiğimzde ya da zihnimizi harete geçirdiğmizde olaylar karşısında ne yapmamız gerektiğini hatırlatır. Beyin hücrelermiz tarafından tutulan bir anahtar mesaj vardır. Brokoli,lahana ve karnıbahar gibi sebzeler ile soya fasulyesi, yumurta ve ciğer gibi yiyecekler de zihnimize yardımcı olur. Bazı ilaçlar da zihin gelişmesinde kimyasal olarak etkili olur.

Özellikle yumurta zihniniz için çok yararlıdır. Düzenli olarak yemenizi öneririz.

Strese dikkat!

Kendinizi huzursuz hissediyorsanz vücudunuz stres hormonu salgılar. Yapılan çalışmalarda, yağlı yemeklerin ve şekerli içeceklerin kısa süre için stres hormonlarını azalttığı görüldü. Ancak uzun vadede bu yiyeceklerin kilo almaya neden olduğu görüldü.

Eğer bir şeyi yemeğe çok istekliyseniz kendinizi durdurmayın. Bir miktar yiyip durabilecekseniz yemenizde sakınca yok. Ancak rahatlamak için yeme alışkanlığınızın olmasını istemiyorsanız rahatlamak için okuma, film izleme, arkadaşlarla sohbet gibi diğer yolları deneyin.

Düzenli yemek yani günde 3 öğün yemek konsantrasyona yardımcı olur.

Zihninizi geliştirin!

sağlıklı yiyecekler yediğimiz zaman beyin hücreleri arasındaki mesaj iletişimi daha iyi olur. Beynimizin tryptophana ihtiyacı vardır. Bu da yumurta ve et gibi besinlerde bulunur. Ayrıca, karbonhidrat almak serotonin seviyesini hızlıca yükseltir ve uykuya neden olur.

Ruh halinizin iyi olması için kahvaltıda yumurta, jambon, ceviz, badem gibi yiyecekler yiyin.

Zinde kalmak için ne yapmalısınız?

Kahve içinde bulunan kafein bildiğimiz gibi uyanık kalmak için klasik bir çözümdür. Beyin hücrelerindeki sinirlerin çalışmasında etkili bir yoldur fakat cafeini fazla almak huzursuzluk ve gerginliğe neden olur. Enerjik hissetmenin diğer yolu karbonhidrattır. Karbonhidrat enerji verir ancak insülin hormonunun doğru çalışmasını önler glikozu artırır.

Kötü beslenme alışkanlıklarınızı sınırlandırmayı deneyin ya da egzersiz yapın. Daima zinde düşünmek için arkadaşlarınızla beyniniz için yararlıoyunlar oynayın, bulmaca çözün.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8822 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim