• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

‘Zincir’ Teklifleri Alıyor

‘Zincir’ Teklifleri Alıyor
Yeni yönetmelikler küçük hastaneleri zorluyor ‘zincir’ teklifleri alıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın 2008 yılında özel hastanelere getirdiği kısıtlamalarla yeni hastane açamayan gruplar büyümenin yolunu franchise’da buldu.


Medicana Sağlık Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozkurt, yönetimde başarısız olan hastanelerin büyük gruplara işletme desteği ve isimlerini kullanmak için teklifler götürdüklerini belirterek bu şekilde büyüme yoluna gideceklerini belirtti. Yurtiçi ve yurtdışında yaklaşık 25 hastaneden teklif aldıklarını ifade eden Bozkurt, “2-3 tanesi tıp merkezi geri kalanları ise hastane. Yönetimde başarısız olan hastaneler daha tecrübeli gruplara ‘gelip işletmemizi yürütün’ diyorlar. Arnavutluk, Fas, Tunus, Cezayir ve Türk Cumhuriyetleri’nden yoğun teklif geliyor” dedi.

Ortadoğu kopya çekiyor

Beraber çalışacakları hastanelerin belli standartlara sahip olması gerektiğinin altını çizen Bozkurt, şunları söyledi: “Şu anda 25 teklifi kabul etsek bir hafta sonra Medicana’nın hastane sayısı 30’u geçer. Ortadoğu ülkelerinin çoğunda Türk hastanelerine hayranlık var. Mesela ben Irak’ta yapılan birkaç hastaneden biliyorum tamamen Türk hastanelerinden kopya çekiyorlar.”

2010 yılında Medicana Hastaneler Grubu yurtdışında Irak, Romanya, yurtiçinde ise Samsun ve Konya’da olmak üzere 4 proje yürütüyor. 2011 yılında tamamlanması planlanan projelerle grubun yatırım hacmi 500 milyon dolara ulaşmış olacak. Bozkurt yeni hastanelerle ilgili şu bilgileri verdi: “Irak’ta bir hastane için ortaklık aşamasındayız. 60 milyon dolarlık bir yatırım. Romanya’da da 60 milyon dolar yatırım yapıldı. Samsun’da da bir hastane açacağız. Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna gibi ülkelere hizmet vereceğiz. Konya’da da Suriye, Irak gibi ülkelere hizmet verecek konumda bir yatırım olacak.”

Sağlıkta özel-kamu işbirliği projeleri

DEVLET hastanelerinin özerkleştirilmesi konusuna değinen Hüseyin Bozkurt, bu uygulamayı da kamu hastaneleri açısından olumlu bir adım olarak değerlendirdiğini söyledi. Bozkurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda çok iddialı devlet hastaneleri kuruluyor. Devletin kamu özel ortaklığı dediği projeler var. Pilot bölge olarak Kayseri düşünülüyor. Sağlık kompleksi olacak şekilde planlanıyor. Eğer bu olursa bir nevi özel sektörün sağlıkta daha devletle iç içe olacağı bir çalışma olacak.”
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3066 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim