• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Zorla değil, Yargıtay kararıyla ‘güzellik’

Zorla değil, Yargıtay kararıyla ‘güzellik’
Bir trafik kazası sonrası yaralanmadık yeri kalmayan yüzüne 42 dikiş atılan, sosyal hayatından ve sonunda da işinden olan Fatma Önkahraman, başlattığı hukuk savaşını kazandı.

Yargıtay’ın bozma kararı üzerine, davaya bakan mahkeme manevi tazminatı 5 binden 15 bin liraya çıkardı, tedavi masraflarını da SGK’nın ödemesine hükmetti.

İZMİR’de yaşayan 25 yaşındaki Fatma Önkahraman, 20 Aralık 2007’de trafik kazası geçirdi. Kırmızı ışıkta geçen Nuri Fidan, sağ ön koltuğunda Fatma Önkahraman’ın oturduğu, Mustafa Önkahraman’ın kullandığı otomobile çarptı. Kazada otomobilleri kullanılmaz hale gelirken, Fatma Önkahraman ağzı, alnı, gözlerinin çevresinden yaralandı, ön dişleri kırıldı, kaldırıldığı hastanede yüzüne 42 dikiş atıldı. Kırmızı ışıkta geçip kazaya yol açan Nuri Fidan, tam kusurlu bulunurken, o dönemde henüz 7 aylık evli olan Önkahraman çifti kendilerini birçok sorunun ortasında buldu. Yaraları yüzünden çalışamaz hale gelen, kısa bir süre sonra da kalfa olarak çalıştığı eczanede işten çıkarılan Fatma Önkahraman’ın psikolojisi de bozuldu.




 

Kaza öncesi çok güzeldi

Fatma Önkahraman, avukat Tülay Pordoğan Oral aracılığıyla kazanın yol açtığı kayıplarının karşılanması için 50 bin liralık manevi, hakları saklı kalmak kaydıyla, 5 bin liralık maddi tazminat davası açtı. İzmir 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada Avukat Oral, müvekkilinin daha önce çok güzel bir yüze sahip olduğunu belirterek, bilirkişinin hesaplayacağı estetik operasyon bedelinin, davalıdan alınmasını talep etti. Mahkeme, 5 bin lira manevi tazminat ile bir kısım tedavi giderlerinin tahsiline karar verdi. Avukat Oral, bu kararın müvekkilinini mağduriyetini gidermediğini savundu, Yargıtay’a temyiz başvurusunda bulundu.

‘Ameliyatın olumlu katkısı’

Dosyayı inceleyen Yargıtay 4’üncü Hukuk Dairesi, kaza sırasında 21 yaşında olan Fatma Önkahraman’ın itirazını haklı bularak, yerel mahkemenin kararını bozdu.
Kararda, “Davacının yüzündeki yara izlerini tamamen yok etmese de yapılacak estetik ameliyatın olumlu katkısı gözetilerek, davalıların hesaplanacak estetik ameliyatı giderlerinden de sorumlu tutulmaları gerekir” denildi.

Bozma kararı ardından İzmir 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yeniden yapılan duruşmada hakim, Yargıtay’ın bozma ilamına uyulmasına karar verildi. Hakim, Yargıtay’ın düşük bulduğu 5 bin liralık manevi tazminat miktarını 15 bin liraya yükseltirken, estetik ameliyat giderlerine ilişkin olarak ise, “6 bin 111 sayılı (Torba Yasa) yasanın yürürlüğe girmiş olması nedeniyle estetik ameliyat giderlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) tahsiline” hükmetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3428 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim