• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Teminatı 300.000 TL

Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Teminatı 300.000 TL
21 Temmuz 2010 tarih ve 27648 sayılı resmi gazetede yayınlanan "Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Kurum Katkısına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğ"in de her bir olay için azami teminat tutarı 300.000 TL olarak belirle

 

Her bir olay için azami teminat tutarı 300.000 TL

21 Temmuz 2010 tarih ve 27648 sayılı resmi gazetede yayınlanan "Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Kurum Katkısına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğ"in de  her bir olay için azami teminat tutarı 300.000 TL olarak belirlendi. Teminat tutarı maddi, manevi tazminat ve yargılama giderleri için geçerli olacak.

Hazine Müsteşarlığının bağlı olduğu Devlet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nca yayınlanan tebliğ ile Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası primine yapılacak kurum katkısına ilişkin usul ve esasların belirlenmesi amaçlanıyor.

Tebliğ Kimleri Kapsıyor
Tebliğ doğrudan sağlık hizmeti sunan, kamu veya özel sağlık kurum ve kuruluşları ile sağlık birimlerinde çalışan tabipler, diş tabipleri ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile ilgili kurum ve kuruluşları kapsamaktadır.

Tebliğ Ne Zaman Yürülüğe Girecek

Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Kurum Katkısına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğ 30.07.2010 tarihinde yürürlüğe giriyor.

Tebliğ hükümlerini Hazine Müsteşarlığının bağlı olduğu Bakan ile Sağlık Bakanı yürütecek.

Kamuda çalışan hekimler sigorta ödemelerini kendileri yapacak
Prim tutarının yarısını kurumlarından  döner sermayeden, döner sermayesi bulunmayan kurumlarda kurum bütçesinden geri alacaklar
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan tabipler, diş tabipleri ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar, yaptıracakları sigorta sözleşmesinin primlerini sigortacıya veya sigorta acentesine ödedikten sonra, ödedikleri prim tutarının yarısını döner sermayesi bulunan kurumlarda döner sermayeden, döner sermayesi bulunmayan kurumlarda kurum bütçesinden geri alır. Geri ödemeler, sigortaya ilişkin poliçe veya sigorta şirketi ya da sigorta acentesinin kaşesini taşıyan prim ödeme makbuzunun bir örneğinin ibrazı üzerine ilgili kurum tarafından en geç otuz gün içinde yapılır.


Özel kurumlar da çalışan hekimlerin  sigorta primleri kurum ve kuruluşları tarafından ödenecek ve ödenen primin yarısı hekimden tahsil edilecek
Özel sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan tabipler, diş tabipleri ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olan sigortalılar için yapılacak sigorta sözleşmesinin primleri, kurum ve kuruluşları tarafından sigortacıya veya sigorta acentesine ödenir. Ödenen primin yarısı sigortalıya yansıtılır.

Serbest çalışan hekimler sigorta primlerinin tamamını kendileri ödeyecek
Mesleklerini serbest olarak icra eden tabipler, diş tabipleri ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile sözleşmeli aile hekimlerinin sigorta primlerinin tamamı kendileri tarafından ödenir.

Sigorta primlerine ilişkin tarife
Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası primlerine ilişkin tarife aşağıda yer alan risk gruplarına göre hazırlandı. İlk kez yapılacak sigortalarda bu prim tutarları uygulanacak.

 

Prim Tutarları (4. Basamak)

 

Risk Grubu

Prim Miktarı (TL)

I. Grup

150

II. Grup

300

III. Grup

500

IV. Grup

750

 

 

Sigortanın Süresinden Önce sona Ermesi
Süresinden önce sona eren sözleşmelerde işlemeyen günlere ait primler, sigorta şirketi tarafından gün esası üzerinden sigorta ettirene iade edilecek.

Sağlık Aktüel

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11147 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim