06 Mayıs 2024
  • Ankara3°C
  • İstanbul8°C
  • Bursa5°C
  • Antalya14°C
  • İzmir12°C

17 YIL SONRA NASIL BEBEK SAHİBİ OLDULAR?

Sivas'ta bir çift, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Acıbadem Sağlık Grubu işbirliğiyle başlatılan Tüp Bebek Projesi sayesinde 17 yıl sonra bebek mutluluğu yaşadı çift, bebeklerine projeyi başlatan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in is

17 Yıl sonra nasıl bebek sahibi oldular?

16 Aralık 2013 Pazartesi 17:25

Sivas'ta bir çift, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Acıbadem Sağlık Grubu işbirliğiyle başlatılan Tüp Bebek Projesi sayesinde 17 yıl sonra bebek sahibi oldu.

Kılavuz Mahallesi TOKİ konutlarında yaşayan Saadet ve Ahmet Kaya çifti, Sivas Valiliği Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yürütülen Tüp Bebek Projesi'ne başvurdu. Sosyal güvenceye sahip olmayan 23-39 yaş arasındaki kadınları kapsayan projeye, Kaya çiftinin başvurusu kabul edildi.

Tüp Bebek tedavisi gören 33 yaşındaki anne Saadet Kaya, 30 Kasım'da kentteki özel bir hastanede 3 kilo 350 gram ağırlığında kız Bebek dünyaya getirdi.

Anne Kaya 17 yıldır çocuk sahibi olmak istediklerini belirterek, "Çocuğumuzu kucağımıza aldık, çok mutluyuz" dedi.

Bebeğe, Tüp Bebek Projesini başlatan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in ismini verdiklerini söyleyen Kaya, "Hem bakanımızın hem de kayınvalidemin ismi olduğu için bebeğimizin adını Fatma koyduk" diye konuştu.

Kaya, projeye vesile olanlara teşekkür etti.

17 yıl sonra gelen mutluluk


Baba Ahmet Kaya ise çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Allah herkese nasip etsin. Büyük mutluluk yaşıyorum, 17 senenin burukluğu vardı. Bebeğimizi nihayet kucağımıza aldık. Projeyi başlatan başta Bakanımız Fatma Şahin olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Projeye, Türkiye genelinde 2 bin 500 kişinin, Sivas merkezde ise 9 kişinin başvurduğunu söyleyen Kaya, "Sivas'ta projeye başvuru yapan 7 ailenin tedavisi olumsuz sonuçlandı. Bizimle birlikte bir aile daha olumlu sonuç aldı. Bu mutluluğu herkesin yaşamasını istiyorum. Tarif edilemez, yaşanması gereken bir mutluluk" şeklinde konuştu. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA