28 Nisan 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa17°C
  • Antalya23°C
  • İzmir20°C

18. ICD-10 AM MORBİDİTE KLİNİK KODLAMA EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sağlık Bakanlığı Teşhis İlişkili Gruplar (TİG) Daire Başkanlığı tarafından 18. ICD-10 AM Morbidite Klinik Kodlama Eğitimi gerçekleştirildi.

18. ICD-10 AM Morbidite Klinik Kodlama Eğitimi gerçekleştirildi

24 Aralık 2012 Pazartesi 16:46

Sağlık Bakanlığı Teşhis İlişkili Gruplar (TİG) Daire Başkanlığı tarafından 18. ICD-10 AM Morbidite Klinik Kodlama Eğitimi gerçekleştirildi;

 

"Başkanlığımızca düzenlenen 18. Klinik Kodlama Temel Eğitimi Antalya ilinde gerçekleştirilmiştir. Düzenlenen 5 günlük eğitime 69 ilden 223 kişi katılmış ve eğitimin sonunda katılımcılar Eğitim Belgelerini almaya hak kazanmışlardır.

Hastanelerde TİG farkındalığının artırılması, insan gücü kapasitesinin desteklenmesi ve rehberlik sağlanması amaçlarına yönelik eğitim gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Ocak 2013’ten itibaren TİG üzerinden başlanacak olan geri ödemelere ilişkin son durum hakkında bilgilendirmeler ve Klinik Kodlama Temel Eğitimleri kapsamında 3 ayrı salonda toplam 69 oturum düzenlenmiş olup, ilgili konularda Bakanlığımız eğitimcileri tarafından eğitimler gerçekleştirilmiştir.

Daire başkanlığımızın kuruluşu ile büyük bir ivme kazanan çalışmalarımız devam etmekte olup, eğitim kapsamında Klinik Kodlama Temel Eğitimleri ve Klinik Kodlama İleri Eğitimleri düzenlenmeye devam edilecektir."

 

 
 

 
 
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA