01 Mayıs 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa16°C
  • Antalya23°C
  • İzmir21°C

57 YILDIR 5 DOLARA MUAYENE EDİYOR!

O 87 yaşında, 57 yıldır doktorluk yapıyor. Sadece kalp krizi geçirdiği gün muayenehanesine gitmedi. Vizite ücreti olarakise sadece 5 dolar alıyor. İşte ABD'nin kahraman doktoru.

57 yıldır 5 dolara muayene ediyor!

22 Ağustos 2012 Çarşamba 08:26

ABD'de Russell Dohner adlı doktorun muayenehanesi 57 yıldır her gün güneş doğmadan hastalarla doluyor. Doktorun bu kadar popüler olmasının nedeni ise muayene olan hastalarından sadece 5 dolar talep etmesi. Illinois eyaletinin Rushville kentinde yaşayan Dr. Russell Dohner mesleğe başladığı 1955 yılından beri kalp krizi geçirdiği gün hariç bir gün bile işini aksatmadı. Hastalarından muayene karşılığında 5 dolar (9 TL) ücret talep eden doktorun muayenehanesine her gün yüzlerce hasta geliyor.

BBC televizyonuna konuk olan 87 yaşındaki Dohner doğup büyüdüğü şehirde komşularının yardımına koşmaktan mutlu olduğunu söyledi. Acil vakalarda olay yerine giderek hastalara müdahale eden Dohner, "Rushville'in bir doktora ihtiyacı vardı. Ben de bunu bildiğim için mezun olduktan sonra burada kaldım" diyor. Hayatını hastalarına adayan Dohner, hizmet ettiği şehirde "Kahraman doktor" olarak anılıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA