01 Mayıs 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa16°C
  • Antalya24°C
  • İzmir20°C

'90 GÜN ÇALIŞMASI'NDA 'MÜFETTİŞ HASTALAR' OLACAK

Memiş, "90 gün çalışması" adı verilen 3 aylık reform sürecinde gizli hastalar, yani 'müfettiş hastalar' olacak. Allah'a hamdolsun sağlık çalışanlarının öyle gizli müfettişlerden çekinecek tarafı yok."dedi.

'90 gün çalışması'nda 'müfettiş hastalar' olacak

28 Eylül 2013 Cumartesi 19:01

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Kabahatler Kanunu'nda cezaları artırıcı düzenleme yapılarak, sağlık personeline şiddet uygulayanların yüksek miktarda para cezasına çarptırılmasını istedi.

Memiş, İl Divan Kurulu Toplantısı için geldiği Konya'da bir otelde, sağlık çalışanı sendika üyeleriyle bir araya geldi. Türkiye'de 11 yıldır sağlıkta dönüşüm sürecinin devam ettiğini ifade eden Metin Memiş, bu dönem içinde, vatandaşın aldığı hizmetin memnuniyet oranının yüzde 39'lardan yüzde 76'Lara çıktığını belirtti.

Memiş, sağlık çalışanlarının mesleki saygınlığının ise azaldığını vurgulayarak, "Araştırma yaptık. Gerçekten sağlık çalışanlarının tükenmişlik boyutları çok ileri düzeyde. Sağlık çalışanlarının iş yükü 5 kat artmıştır. Az sayıda sağlık personeliyle çok hizmet ediliyor" dedi.

- Müfettiş hastalar olacak

Sağlık Bakanlığının, devlet hastanelerinde "90 gün çalışması" adı verilen 3 aylık reform süreci başlattığını dile getiren Memiş, şunları kaydetti:

"Bu çalışma kapsamında gizli hastalar, yani 'müfettiş hastalar' olacak. Allah'a hamdolsun sağlık çalışanlarının öyle gizli müfettişlerden çekinecek tarafı yok. Bilmemiz gereken burada hangi objektif kriterlere göre bizi denetleyecekleri... Akşam 30 hastaya bir hemşire arkadaşımızın nasıl hizmet verdiğinin de kayıtlara geçirilmesini bekliyoruz. Öte yandan, en önemli sorunlarımızdan biri, sağlık çalışanlarına yönelik artış gösteren şiddet olayları... Sağlık alanındaki şiddetin önlenmesi için bir an önce somut adımlar atılması gerekiyor.

Şiddetin önlenmesi için 'İngiltere Modeli'nin Türkiye'ye uygulanması önerisinde bulunduk. İngiltere'de sağlık çalışanına şiddet uygulayan kişi karakolda muayene olabiliyor. Sağlık çalışanına şiddet uygulayan kolluk kuvveti nezaretinde muayene edilsin. Bir hastaneye başvurduğunda kimlik numarası girildiğinde bu tespit edilebilsin. Kabahatler Kanunu'nda düzenleme yapılarak, cezalar artırılarak, sağlık personeline şiddet uygulayanların yüksek miktarda para cezasına çarptırılması sağlansın. En önemlisi de şiddet uygulayan kişiler, en az 6 ay olmak üzere sağlık giderlerini kendi cebinden ödesin."

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA