29 Nisan 2024
  • Ankara21°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa16°C
  • Antalya26°C
  • İzmir24°C

92 YIL GERİDEKİ SIR! KORKUTAN HASTALIĞIN GİZEMİ ÇÖZÜLDÜ!

ABD’deki Venderbilt Üniversitesi’nden doktorlar, yaşlıların domuz gribi virüsü kapmalarına rağmen hayatta kalabilmelerinin arkasındaki gizemi çözdü...

92 yıl gerideki sır! Korkutan hastalığın gizemi çözüldü!

07 Aralık 2010 Salı 13:41

ABD’deki Venderbilt Üniversitesi’nden doktorlar, yaşlıların domuz gribi virüsü kapmalarına rağmen hayatta kalabilmelerinin arkasındaki gizemi çözdü. Geçtiğimiz yıl tüm dünyayı paniğe sürükleyen H1N1 virüsünün, 1918 yılında ortaya çıkıp 1950’li yıllara kadar etkisini sürdüren İspanyol gribi virüsü ile büyük benzerlik gösterdiği ortaya çıktı.

Gençliklerinde bu virüs ile savaşmış ve hayatta kalmak için antikor geliştirmiş olan yaşlılar, domuz gribi virüsüne karşı da bu bağışıklıkları sayesinde korundu. 20 ile 50 yaş arasındaki insanların ise İspanyol gribi geçirmiş olamayacak kadar genç oldukları için gerekli antikorlara sahip olmadığı belirlendi.

Doktorlar H1N1 virüsü ile karşılaşan gençlerin mevsim gripleriyle savaş için geliştirilen antikorları salgıladığını, bunların da domuz gribi ile reaksiyona girerek akciğerlerin çökmesine neden olduğunu ortaya çıkardı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA