04 Mayıs 2024
  • Ankara10°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa13°C
  • Antalya19°C
  • İzmir16°C

ABD DEVİ TÜRKİYE'YE İLAÇ YATIRIMI YAPACAK

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Büyük bir ABD şirketi Türkiye'ye yeni yatırım yapYna karan aldı" dedi Sağlık Bakam Mehmet Müezzinoğlu, ABD'nin Chicago kentinde Uluslararası Biyoteknoloji ...

ABD devi Türkiye'ye ilaç yatırımı yapacak

24 Nisan 2013 Çarşamba 09:10

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Büyük bir ABD şirketi Türkiye'ye yeni yatırım yapYna karan aldı" dedi.

Sağlık Bakam Mehmet Müezzinoğlu, ABD'nin Chicago kentinde Uluslararası Biyoteknoloji Kongre ve Fuarı'na katıldı. Fuarda önemli ilaç firmaları ile görüşmeler gerçekleştiren Müezzinoğlu, firma temsilcilerine Türkiye'ye yatırım yapmanın avantajlarını anlattığını söyledi.

Firma temsilcilerinm kendilerinden "iletişim ve şeffaflık" istediğini, bürokratik sorunların aşılması için destek istediklerini kaydeden Müezzinoğlu, izin ve ruhsatlandırma sürelerinin hızlandırılmasının talep edildiğini dile getirdi. Büyük bir ABD şirketinin bu yıl içinde Türkiye'ye yeni yatırım yapma kararı aldığı müjdesini veren Müezzinoğlu, görüşecekleri diğer firmalardan da yatırım kararlan beklediklerini dile getirdi. Avrupa'da 100 bin euroya mal olan bir tedavi Türkiye'de 50 bin euroya yapılınca önemli bir gelir elde edildiğini dile getiren Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlık turizmi potansiyelinin yüksek olduğunu vurguladı.

Bugün

Yorumlar
    SON DAKİKA