05 Mayıs 2024
  • Ankara16°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa17°C
  • Antalya21°C
  • İzmir24°C

ACİL SERVİSLERDE KULLANILMAK ÜZERE "KLİNİK KARAR VERME REHBERİ" (TKHK)

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Acil servislerde kullanılmak üzere "Klinik Karar Verme Rehberi" yayımlanmıştır.

Acil servislerde kullanılmak üzere "Klinik Karar Verme Rehberi" (TKHK)

08 Mart 2013 Cuma 15:16

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Acil servislerde kullanılmak üzere "Klinik Karar Verme Rehberi" yayımlanmıştır;

 

Kamu Hastaneleri Birlik ve Sağlık Tesisi Yöneticilerinin Dikkatine!

663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve 847 sayılı Verimlilik Yönergesi ile birliklerin ve sağlık tesislerinin etkinliği ve verimliliğinin, sözleşmeli yöneticilerin performansının değerlendirilmesi için Kurumumuz Verimlilik Dairesi tarafından karne uygulamasına geçilmiştir. Karne yer alan kriter grubundan biri kalite ve hasta-çalışan güvenliğidir. Bu grupta yer alan göstergelerden biri klinik kalitedir. Klinik kalite göstergesin de kullanılmak üzere 2.ve 3. basamak sağlık tesisleri acil servislerinde çalışan ve nöbet tutan doktorların teşhis ve tedavilerinde yol gösterici olarak, “Klinik Karar Verme Rehberleri” oluşturulmuştur.

Oluşturulan klinik karar verme rehberlerinin PDF dosyaları Kurumun Verimlilik Dairesi web sitesinde yayınlanmıştır. Klinik kalite göstergesinin alt parametrelerinden biri oluşturulmuş rehberlere uyumdur. Bu nedenle rehberlerin bazı basamaklarında yıldızla işaretlenmiş verilerin Mart 2013’den itibaren kaydının tutulması ve arşivlenmesi gerekmektedir. Söz konusu dokümanların 2.ve 3. basamak sağlık tesisleri acil servislerinde çalışan ve nöbet tutan doktorların kolayca erişebilecekleri bir ortamda kendilerine ulaştırılması önem arz etmektedir. Bu dosyalar, Hastane Bilgi Yönetim Sistemi acil servis modülüne silinmemek üzere entegre edilerek, doktorların bilgisayar masa üstüne ve her an ulaşabileceği konumlara yerleştirilmesi gerekmektedir.

Konuya gereken önemi verdiğiniz için şimdiden teşekkür ederiz.

 

Resmi yazı için tıklayınız

A.LİSTE
B.ALGORİTMALAR TABLOSU
1.ALT ve ÜST EKSTREMİTE TRAVMALARI
2.ÇOCUK FEBRİL NÖBET
3.ÇOCUK UZAMIŞ EPİLEPTİK NÖBET
4.İNME
5.KAFA TRAVMASI-1
6.KAFA TRAVMASI-2
7.KOMAYA YAKLAŞIM
8.KOROZİV MADDE YANIKLARI
9.MAKSİLLOFASİYAL TRAVMA
10.MI ALGORİTMASI
11.PNÖMOTORAKS
12.YETİŞKİN NÖBET (EPİLEPSİ)
13.YANIK ALGORİTMA

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA