02 Mayıs 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul12°C
  • Bursa14°C
  • Antalya20°C
  • İzmir16°C

AIDS'TEN SONRA EN TEHLİKELİ HASTALIK

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre veremin, AIDS'ten sonra en fazla ölümlere neden olan ikinci hastalık olduğu belirtildi.

AIDS'ten sonra en tehlikeli hastalık

08 Ocak 2010 Cuma 09:32

Verem Haftası münasebetiyle Sivas İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verem bilgilendirme eğitimi verildi.

Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen ve çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda, Verem İl Koordinatörü Dr. Oğuz Kangal, davetlileri hastalık konusunda bilgilendirdi.

Verem mikrobunun bulaşıcı olduğunu vurgulayan Kangal, bu nedenle dünya üzerinde her 3 kişiden birisinin bu mikrobu taşıdığını söyledi.

Verem mikrobunun uzun süre havada asılı kalabildiğini belirten Kangal, bu hastalığın özellikle solunum yoluyla insandan insana geçtiğini ifade etti.

En fazla akciğer organının bu mikroptan etkilendiğini ve oradan da diğer organlara yayıldığını aktaran Dr. Oğuz Kangal, verem mikrobu taşıyıcılarının yüzde 10'unun hayatlarının bir bölümünde bu hastalığa yakalandığını açıkladı.

Kangal, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre veremin, AIDS'ten sonra en fazla ölümlere neden olan ikinci hastalık olduğuna dikkat çekti.

Bağışıklık sistemini zayıflatan sigara gibi kötü alışkanlıkları bulunanların bu hastalığa yakalanma riskinin yüksek olduğuna işaret eden Kangal, "Hastalıktan korunmak için, koruyucu önlemlerin mutlaka alınması gerekiyor. Verem mikrobu, bu hastalığı taşıyan kişiden solunum yoluyla bir başkasına geçen çok tehlikeli bir hastalıktır." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Verem Haftası münasebetiyle düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA