05 Mayıs 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul18°C
  • Bursa17°C
  • Antalya23°C
  • İzmir22°C

AKUPUNKTUR HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ...

Akupunktur vucudun belli olan noktalarına çeşitli iğneler batırılıp bu ignelerin elle döndürülerek elektrik akımı ile uyarılarak, ...

Akupunktur hakkında merak ettikleriniz...

01 Kasım 2010 Pazartesi 09:12

AKUPUNKTUR VE ETKİ MEKANİZMASI

Akupunktur vucudun belli olan noktalarına çeşitli iğneler batırılıp bu ignelerin elle döndürülerek elektrik akımı ile uyarılarak, ısı verilerek veya aynı noktaları iğne yerine lazer ışını ile uyararak yapılan bir tedavi yöntemidir.Çin dilinde Chen-Chin adı verilir.Batı dillerinde ise aqus (igne) punktur (delme) anlamında kullanılmaktadır.
Akupunktur yöntemi 5000 yıllık bir geçmişe sahip olup halen günümüzde başarıyla kullanılmaktadır.Akupunkturun batı dünyası ile tanışması ise ABD başkanını Nixon un 1972 yılında Çin’i ziyareti sırasında Çinlilerin akupunktur tedavisini Nixon ve beraberindeki heyete bir gösteri halinde sunmasıyla başlamıştır.
Nixon bundan çok etkilenmiş ve Amerikaya dödükten sonra Amerikalı doktorları Çin’e göndererek akupunkturu araştırmalarını istemiştir.

Akupunktur günümüzde dünya sağlık örgütü tarafından kabul edilerek, desteklenen bilimsel bir tedavi yöntemi olarak ilim dalı niteligine ulaşmış ve kendisini kanıtlamıştır.

Halen Fransa , İtalya, Belçika, Çekoslavakya, Macaristan, Amerika, Rusya gibi birçok ülkede faaliyet gösteren akupunktur enstitüleri ve akademileri tıp aleminde kendilerine belirli bir yer bulmuştur.

Tedaviler akupunktur iğnelerinin belirli meridyenler üzerindeki deri noktalarına ve kulağa batırılması, sonrada belirli süreler içinde orada bırakılıp gerekirse elektrikle uyarı yapılmasıyla olur. İğnelerin durumları ile vucutta kalma süreleri, verilen elektrik akımının gücü ile zamanı tedavide büyük etkendir. Akupunktur tedavisinde etkili birinci unsur iğne degil, batırıldığı noktalar ve sonra bu noktaların uyarılmasıdır. 
İğneler altın,gümüş veya paslanmaz çelikten oluşabilir.Bu igneler elle döndürülerek veya elektrik akımı verilerek stimüle edilebilir. İğne yerine akupunktur noktalarına lazer ışınıda uygulanabilir. 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN...   

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA