01 Mayıs 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa16°C
  • Antalya21°C
  • İzmir17°C

ANKARA'DA İLK KEZ 'MOBİL KALE' KULLANDI

1 Mayıs kutlamalarına polis, Ankara’da ilk kez “mobil kale” kullandı. Görev alan 4 bin 600 polisin kuvvetinin üçe bölünmesi nedeniyle sorun yaşanmasını önlemek isteyen Ankara Emniyet Müdürlüğü, Sıhhiye’den Kızılay’a geçişi önlemek amacıyla Atatürk Bulvarı

Ankara'da ilk kez 'mobil kale' kullandı

02 Mayıs 2014 Cuma 10:09

Her biri 18 metre genişliğindeki metal duvarların çevresine TOMA araçlarını yerleştiren polis, olası çatışmayı böyle önlemeye çalıştı.

Alınan bilgiye göre, söz konusu metal duvarlar geçen yıl Ankara'da yaşanan gezi parkı protestoları sırasında görülen eksiklik nedeniyle eski Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay'ın görevi sırasında projelendirildi.

"Mavi kale" öncelikle "arama noktası" olarak kullanılması amacıyla şekillendirildi. Eylemcilerin içinden geçerek x - ray cihazıyla aranmasını sağlayan sistem, emniyet müdürünün değişmesi nedeniyle rafa kaldırıldı. Duvar aynı zamanda göstericilerin dağıtılmasını sağlamak amacıyla gaz sıkma sistemi ile kamera sistemi de yerleştirilebiliyor.

Özel olarak biçimlendirilen metal duvarların Ankara'da özel bir firmaya yaptırıldığı ve deneme amacıyla iki adet üretildiği öğrenildi. Cihaz, seyyar olarak da taşınabiliyor. Projenin ertelenmesi nedeniyle Ankara Emniyeti Çevik Kuvvet Şubesi'nde atıl olarak duran iki metal duvar, dünkü eylemlerde kullanılınca ilgi odağı oldu.


Türker  KARAPINAR

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA