02 Mayıs 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul12°C
  • Bursa14°C
  • Antalya18°C
  • İzmir15°C

"ANNE SÜTÜ PROJESİ" GECİKECEK

Önce "Kaygıları gidereceğiz" dedi... Bugün de projenin ertelendiğini açıkladı...

"Anne Sütü Projesi" gecikecek

08 Mart 2013 Cuma 20:53

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İzmir'de konuştu... Anne sütünün bebeğe DNA’sıyla birlikte geçtiğini söyleyen Müezzinoğlu, sütü veren ve alan ailelerin çocuğu arasında hukukla ilgili çalışmaların sürdüğünü açıkladı... Bu nedenle pojenin de bir süre erteleneceğini duyurdu. "Projenin uygulanmasında bir sürelik gecikme olacak"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "Anne Sütü Bankası" bilgilendirme toplantısına katıldı. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde uygulanması beklenen anne sütü bankası’na ilişkin hastane yetkililerinden bilgi aldı.. Ardından da, "kaygıları gidereceğiz" dediği projenin gecikeceğini açıkladı..

"Sürecin tedbir, hukuk, kayıt sistematiği üzerinde çalışmamız gerektiği için projenin uygulanmasında bir süre gecikme olacak. Kamuoyunun bunu sabırla karşılamasını arzu ediyorum"

Bakan Müezzinoğlu, gecikmenin nedenlerini de sıraladı... Anne sütünün taşıdığı gen özelliklerinin bilimsel çalışmalarla ortaya konulduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, sütü veren ve alan ailelerin çocuğu arasında hukukla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti 

Yorumlar
SON DAKİKA