02 Mayıs 2024
  • Ankara13°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa17°C
  • Antalya25°C
  • İzmir24°C

ARABASININ BAGAJINDA VETERİNERE GÖTÜRDÜĞÜ BUZAĞISININ TEDAVİSİ BİTENE KADAR BAŞINDAN AYRILMADI

Yozgat'ta besici Ali Kunduz, hastalanan 20 günlük buzağısını arabasının bagajında veteriner hekime götürdü.

Arabasının Bagajında Veterinere Götürdüğü Buzağısının Tedavisi Bitene Kadar Başından Ayrılmadı

25 Şubat 2024 Pazar 11:53

Yozgat'ta besici Ali Kunduz, hastalanan 20 günlük buzağısını arabasının bagajında veteriner hekime götürdü. İshal teşhisi konulan buzağıya araba bagajında serum takıldı. Hayvan sahibi de serum bitene kadar buzağının başında bekledi.

Merkeze bağlı Güllüoluk köyünde besicilikle uğraşan Ali Kunduz'un 20 gün önce doğan buzağısı hastalandı. Kunduz, buzağısını otomobilin bagajına koyarak yaklaşık 35 kilometre mesafedeki veterinere götürdü. Bagajda buzağıya ilk müdahaleyi yapan veteriner hekim, hayvanın ishale bağlı su kaybı yaşadığı için güçsüz duruma düştüğünü belirledi. Veteriner hekim, arabanın bagajında buzağıya iğne yapıp serum taktı. 4. serumun ardından ancak kendisine gelebilen buzağıyı, sahibi saatlerce endişeli gözlerle aracının başında bekledi.

"Hayvanım ishale yakalanmıştı"

Güllüoluk köyünden rahatsızlandığı için buzağısını veteriner hekime getiren Ali Kunduz, "Hayvanım ishale yakalanmıştı, ben de veteriner hekime arabamın bagajında getirdim, şimdi tedavi görüyor. Serum taktılar, beslenmesini yaptık, inşallah kurtulur. Daha 20 günlük hayvan, vücudunda sıvı kaybı olduğu için, vücut direncini sağlaması için serum taktılar. Veteriner hekime getirdik hayvanımız canlandı." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA