04 Mayıs 2024
  • Ankara11°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa11°C
  • Antalya19°C
  • İzmir15°C

BAHAR DETOKSU İLE HAYATA YENİDEN BAŞLIYORUZ!

Ağır kalp hastaları, tansiyon rahatsızlığı olan hastalar, yoğun kimyasal ilaç kullananlar, mide ülseri olanlar, kanamalı koliti olanlar,...

Bahar detoksu ile hayata yeniden başlıyoruz!

14 Mart 2011 Pazartesi 14:06

Kimler detoks yapmamalı?

Ağır kalp hastaları, tansiyon rahatsızlığı olan hastalar, yoğun kimyasal ilaç kullananlar, mide ülseri olanlar, kanamalı koliti olanlar, hamileler, emzirenler, kanser hastaları, reçeteli ilaç kullananlar, böbrek yetmezliği olanlar, şeker hastaları ve ağır psikiyatrik hastalar için detoks önerilmiyor.

Bir hafta boyunca

● Hayvansal yağ, trans yağ, katı yağlar, beyaz un, beyaz şeker, işlenmiş et, şarküteri ürünleri, çok şeker eklenmiş asitli içecekler, yağlı süt ürünleri, yağlı peynirler, zorunlu olmayan kimyasal ilaçlar ve hamur işlerinden uzak durun.

● Tam buğday ve tam çavdar ürünleri, şekersiz ve katıksız müsli, az yağlı keçi sütü, yasemin çayı, yeşil çay, mate çayı, ıhlamur çayı gibi çaylar, maden suyu, bol ılık su ile başta zerdeçal olmak üzere zencefil, biberiye ve kekik gibi detoksa yardımcı baharatlar kullanın.

Artık hepimiz sağlıklı beslenmeyi bir yaşam tarzı haline getirerek acı çekmeden zayıflayabileceğimizi ve kilomuzu koruyabileceğimizi biliyoruz. Kimileri bunu başarırken, kimileri de yarı yolda kalıveriyor.

Bu ay her şeye yeniden başlamaya ne dersiniz?
Eğer yanıtınız “Ben varım” ise takvimlerinizde ilkbahar ekinoksu olan 21 Mart tarihini kırmızı kalemle işaretleyin. Çünkü o gün yeni hayatınızın ilk günü başlayacak. Bu yolculuktaki rehberiniz ise Uzman Dr. Ender Saraç olacak.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN...  

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA