02 Mayıs 2024
  • Ankara13°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa13°C
  • Antalya18°C
  • İzmir12°C

BAKAN AKDAĞ: "ÖĞRETİM ÜYESİNİN İŞİ TİCARET DEĞİLDİR"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Öğretim üyeleri vatandaşı özel muayene ile ameliyat ettiği zaman, vatandaştan para alarak bu işi yaptığı zaman vatandaş mağdur olmuyor mu?" dedi.

Bakan Akdağ: "Öğretim üyesinin işi ticaret değildir"

10 Eylül 2011 Cumartesi 08:07

Bakan Akdağ'a, Türkiye'nin bebek ve çocuk ölümlerinin azaltılması konusunda gösterdiği başarı nedeniyle Ankara Hilton Oteli'nde düzenlenen törenle UNICEF tarafından "teşekkür plaketi" verildi. Akdağ, burada Sağlık Bakanlığı bürokratlarının bakanla göreve gelip, bakanla görevlerinden ayrılmasını öngören, Bakanlığın teşkilat yapısını değiştirecek Kanun Hükmünde Kararname Taslağı'na ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Akdağ, "Benim öteden beri inandığım bir husus var; süreklilik arz eden görev pozisyonları verimliliği azaltır. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığı'ndaki yöneticilik pozisyonları, gerek Bakanlık merkezindeki gerekse taşrada sözleşmelilik süreleriyle sınırlı olması ve sözleşmelilik sürelerinde de performans değerlendirmesinin yapılması gerektiğine inanıyorum." diye konuştu.

'Öğretim üyesinin işi ticaret değildir'

Bakan Akdağ, "ithal doktorlar" konusunda ise, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan doktorların da Türkiye'de çalışmasının önünün açılması gerektiğini ifade etti. Akdağ, 'Tam Gün Yasası'nda yapılan düzenleme nedeniyle bazı öğretim üyelerinin üniversite hastanelerinde işlem yapamadığı ve vatandaşların mağdur olduğu iddialarına ilişkin olarak da "Tam gün yasası halkın yararına bir yasadır. Öğretim üyeleri vatandaşı özel muayene ile ameliyat ettiği zaman, vatandaştan para alarak bu işi yaptığı zaman vatandaş mağdur olmuyor mu?" dedi. Bir öğretim üyesinin işinin "ticaret" olmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA