06 Mayıs 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa14°C
  • Antalya22°C
  • İzmir17°C

BAKAN AKDAĞ: SONUNA KADAR TAKİPTEYİZ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Özdal Üçer’in doktora dayak atmasını kınadı. Hukukçuların devrede olduğunu söyleyen Akdağ, “Kamuoyuna çıkıp özür dilemeli.

Bakan Akdağ: Sonuna kadar takipteyiz

21 Nisan 2012 Cumartesi 08:47

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Özdal Üçer’in doktora dayak atmasını kınadı. Hukukçuların devrede olduğunu söyleyen Akdağ, “Kamuoyuna çıkıp özür dilemeli. Şiddetin önlenmesi için araştırma önergesi veren bir vekil bunu yaparsa, işimiz çok zor” dedi.

Dayak olayının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Kendisiyle telefonda görüştüm ve olayı inkâr etmedi. 'Evet böyle bir fiili yaptım?ama?gerekçelerim?vardı. Sayın Milletvekili ‘Yine olsa yine yaparım’ dedi. Hukukçularımızı arkadaşlarımızın hizmetine verdik, bu meselenin peşini bırakmayacağız” dedi. Türk Tabipleri Birliği’nden (TTB) yapılan açıklamada ise, “Hiç kimse, hiçbir sebeple?görevi başındaki hekime, sağlıkçıya saldırma hakkına sahip değildir, olamaz. Bu saldırıyı yapan milletvekili Özdal Üçer’i kınıyoruz” denildi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı da, BDP Milletvekili Özdal Üçer hakkındaki iddialarla ilgili soruşturma başlattı. Üçer’in dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanacak fezleke, TBMM’ye sevk edilmek üzere Adalet Bakanlığı’na gönderilecek.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
    SON DAKİKA