03 Mayıs 2024
  • Ankara19°C
  • İstanbul19°C
  • Bursa21°C
  • Antalya25°C
  • İzmir26°C

BAKAN AKDAĞ VE ÖZAK, OBEZİTEYE KARŞI YÜRÜDÜ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, obeziteye dikkat çekmek için Erzurum'da vatandaşlarla 'Sağlık İçin Hareket Et Yürüyüşü'ne katıldı.

Bakan Akdağ ve Özak, obeziteye karşı yürüdü

11 Mayıs 2011 Çarşamba 07:00

Şişmanlığa karşı savaş açan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, memleketi ve seçim bölgesi Erzurum'da, beraberinde Devlet Bakanı Faruk Özak ile birlikte obeziteye dikkat çekmek amacıyla yürüdü. Eşofmanlarıyla Cemal Gürsel Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne gelen iki bakan, burada kendilerini bekleyen öğrencilerin 'obeziteye hayır' yazılı şapkalarını imzaladı. Daha sonra Bakan Akdağ ile Özak, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, öğrenciler ve halkın katılımıyla Çifte Minareli Medrese önüne kadar yürüdü. Sağlıklı yaşam için sporun ve hareket etmenin önemine değinen Sağlık Bakanı Akdağ, hareketsiz yaşamın obeziteye, bunun ise kanser başta olmak çeşitli kronik hastalıklara neden olduğuna işaret etti. Akdağ, obeziteye karşı, 'acıkmadan sofraya oturmamanın ve doymadan da sofradan kalkmanın' gerekliğine dikkat çekerek, "Bizim kültürümüzde acıkmadan sofraya oturmayacaksın, doymadan sofradan kalkacaksın. Şişmanlık sağlığı tehdit ediyor. Kanser başta olmak üzere bir çok hastalığa obezite neden olmakta. Bütün bunlar sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşamla ilgili. Sağlıklı yaşamak istiyorsak az yiyip, çok hareket edeceğiz. " dedi.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Özak ise obeziteye karşı toplumun bütün kesimlerine görev düştüğünü anlattı. Bakan Özak, sağlıklı nesiller için herkesin dengeli ve sağlıklı beslenmesinin gerekliğini de vurguladı.

Bu arada, yürüyüş öncesinde Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Cemal Gürsel Meydanı'ndaki Atatürk heykelinin üzerindeki kuş pisliklerini itfaiye görevlileri yardımıyla temizledi. Sağlık Müdürlüğü de vatandaşlara ücretsiz 5 bin adet tişört ve şapka dağıttı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA