30 Nisan 2024
  • Ankara14°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa14°C
  • Antalya20°C
  • İzmir15°C

BAKAN ÇELİK AÇIKLADI: TORBA HAZIR!

Bakan Çelik açıkladı: Taşeron işçileriyle ilgili düzenleme Meclis'e sevk edilme noktasında. Kamu personeliyle ilgili çalışmaları da Başbakanımıza sunduk...

Bakan Çelik açıkladı: Torba hazır!

24 Nisan 2014 Perşembe 09:32

Milyonların beklediği düzenlemeler için geri sayım başladı. Yaklaşık 1.1 milyon taşeron işçiye yönelik düzenleme Meclis yolunda. Sosyal güvenlik ve kamu personeliyle ilgili düzenlemeler de paket haline getirildi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, büyük kitlelerin beklediği düzenlemeler ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kamuoyunda taşeron olarak bilinen alt işverenlikle ilgili yasal düzenleme konusunda Çelik, "Biz görüşmelerimizi tamamladık, şu anda sayın Başbakanımız'ın önünde. Nihai bir değerlendirme yapılıp Meclis'e sevk edilme noktasındaşu anda" dedi. Çelik, düzenlemenin kapsamlı bir yasa olduğunu ve yasama yılı sona ermeden Meclis'ten geçmesini arzu ettiklerini dile getirdi. Sosyal güvenlik ve kamu personeliyle ilgili düzenlemeleri de paket haline getirdiklerini anlatan Çelik, "Bu paketin içeriği Meclis'e sevk edildiğinde belli olacak" dedi.

PAKET BEKLENİYOR 

Torba yasa tasarısı olarak adlandırılan bu paketin içerisinde, Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası borçlarına yapılandırma imkanı getiren düzenlemeler ile Kamu Personel Danışma Kurulu'nda üzerinde anlaşma sağlanan 9 madde ile çalışması devam eden, üniversiteli işçilerin memuriyeti, 4C'lilerin kadrosu, memura 1 derece verilmesi gibi konuların yer aldığı konuşuluyor. Daha önce açıklanan 9 madde şöyle: "Disiplin cezalarına af. Adaylıkta uyarma-kınama cezası alanların memuriyetten çıkışının engellenmesi. Özelleştirme nedeniyle araştırmacı olarak atanan müdür, genel müdür yardımcısı, genel müdürün kariyerlerine uygun kadroya atanması.Sümer Holding'teki sözleşmeli personelden işsizlik sigortası kesilmemesi. İş ve meslek danışmanlarının ek ödemelerinin artırılması, nöbetçi memurluğunun kalkması. Tapu kadastro çalışanlarının sorumluluğunun düzenlenmesi. Mahkeme çalışanlarına fazla çalışma ücreti verilmesi. Emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıllık hizmet süresi sırınının kademeli olarak 35 yıla çıkarılması." 

İŞ VE MESLEK DANIŞMANI TALEBİ

Atama bekleyen iş ve meslek danışmanlarıyla ilgili soru üzerine Bakan Çelik, şu açıklamayı yaptı: "İş ve meslek danışmanlarıyla ilgili İŞKUR bünyesinde 4 bin kişilik kadro açılmıştı. Bu kadro doldu. Bunun dışında bizim hükümet olarak veya Bakanlık olarak 'iş ve meslek danışmanı alacağız' diye bir taahhüdümüz hiç olmadı. Kadro ve talep olacak ki biz kadro tahsisini yapalım. Henüz öyle bir talep yok."

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA