30 Nisan 2024
  • Ankara26°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa17°C
  • Antalya26°C
  • İzmir27°C

BAKANLIĞIN SERBEST DİŞHEKİMLERİNİ TASFİYE EDEN YÖNETMELİK TASLAĞI MECLİS’E TAŞINDI

Sağlık Bakanlığı’nın, serbest çalışan dişhekimlerinin çalışma koşullarını belirleyen Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkındaki Yönetmelik ile ilgili son dönem çalışmaları Meclis gündemine geldi.

Bakanlığın serbest dişhekimlerini tasfiye eden yönetmelik taslağı Meclis’e taşındı

16 Ekim 2014 Perşembe 13:22

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Bakanlığın hazırladığı yönetmelik taslağının mevcut sorunları çözmek bir yana serbest dişhekimlerine büyük darbe vurduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı’nın son yıllarda diş hekimlerinin ihtiyaçlarını, sorunlarını ve bunların çözüm yöntemlerini belirlemek konusunda kendisini tek yetkili saydığını, oda ve birliklerini görmezden geldiğini ifade eden Öğüt, “Meslek gruplarının temsilcileriyle istişareye gerek duymadan kurallar çıkarmaktadır.” Dedi.

Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik'in bazı maddelerinin zamanla değişse de ana kurallarının hep korunduğunu ifade eden Öğüt, “Bugün ise Bakanlıkça hazırlanan yeni yönetmelikte serbest diş hekiminin temel sorunlarını çözmek bir yana, muayenehaneler tasfiye edilerek yerlerine büyük sermayelerle oluşturulan, emek verenlerin değil, parayı koyanların sahibi olduğu hastane benzeri merkezler egemen kılınmak istenmektedir.” diye konuştu.

Yönetmelik taslağının bu son halinin, başkaca diğer kabul edilemez maddeler de içerdiğini belirten CHP’li Öğüt, mesleğin ihtiyaçlarına göre, derhal yeni ve katılımcı taslak bir taslak oluşturulması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Yorumlar
SON DAKİKA