03 Mayıs 2024
  • Ankara11°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa12°C
  • Antalya19°C
  • İzmir16°C

BAKANLIK: PRATİSYEN HEKİMLER UZMAN GİBİ ÇALIŞTIRILIYOR, TEDBİR ALIN

Sağlık Bakanlığı, tıpta uzmanlık eğitimi alan pratisyen hekimlerin 'uzman statüsü'nde çalıştırıldığının tespit edilmesi üzerine harekete geçti.

Bakanlık: Pratisyen hekimler uzman gibi çalıştırılıyor, tedbir alın

30 Mart 2011 Çarşamba 12:15

Yapılanın suç olduğuna dikkat çeken Bakanlık, insan sağlığını da tehdit eden bu duruma son verilmesini istedi. Konuyla alakalı olarak ilgili birimlerin gerekli tedbiri ivedilikle alması uyarısı yapıldı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun imzasıyla konuya ilişkin YÖK ve valiliklere genelge gönderildi. Genelgede, pratisyen tabiplerin en iyi şekilde yetişmeleri için uzmanlık bilgi ve becerisi gerektiren her türlü müdahalenin mutlaka ilgili eğitim sorumlusu veya uzman nezaretinde yapılması gerektiği vurgulandı. Yüksek Sağlık Şurası'na 'uzmanlık öğrencilerinin uzman gibi çalıştıkları yönünde' şikayetler geldiğine dikkat çekilen genelgede, bu uygulamanın hukuka aykırı olduğu belirtildi. Uzmanlık öğrencilerinin yaptıkları bazı işlemlerin ilgili uzmanlar adına kayıtlara geçirildiği de kaydedilen genelgede bunun Türk Ceza Kanunu'nda 'resmi evrakta sahtecilik' suçu kapsamına girdiği hatırlatıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
    SON DAKİKA