03 Mayıs 2024
  • Ankara13°C
  • İstanbul18°C
  • Bursa19°C
  • Antalya27°C
  • İzmir23°C

BAŞ AĞRILARINI KÜÇÜMSEMEYİN

Florence Nightingale Hastaneleri Nöroşirürji Bölüm Koordinatörü Prof. Dr. Cengiz Kuday, şiddetli baş ağrısı şikâyetleri sinüzite bağlanan kişilerin, doğru teşhis konulamaması nedeniyle anevrizmal beyin ...

Baş ağrılarını küçümsemeyin

24 Eylül 2010 Cuma 10:53

Florence Nightingale Hastaneleri Nöroşirürji Bölüm Koordinatörü Prof. Dr. Cengiz Kuday, şiddetli baş ağrısı şikâyetleri sinüzite bağlanan kişilerin, doğru teşhis konulamaması nedeniyle anevrizmal beyin kanaması geçirerek yaşamını yitirdiğini belirtti.

Prof. Dr. Kuday, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, anevrizmanın halk arasındaki deyimle “beyin damarlarında meydana gelen baloncuk” olarak tanımlandığını, bu baloncuğun patlaması durumunda beyin kanamasının kaçınılmaz olduğunu belirterek anevrizmanın, her yüz binde 6-7 kişide görüldüğünü, Türkiye’de her yıl 6-7 bin kişinin bu tür kanamaya maruz kaldığını kaydetti.

Anevrizmanın ilk belirtisinin çok şiddetli baş ağrısı olduğuna işaret eden Prof. Dr. Cengiz Kuday, açıklamasında, özetle şunları kaydetti:

“Şiddetli baş ağrısında ilk akla gelecek şeylerden biri anevrizmal beyin kanamasıdır. Geçen hafta, bunun gibi 7 hasta ile karşı karşıya geldim. Bunlardan 4’ü hastanemize yetişebildi ve 3’ü kurtuldu, birini kaybettik. Bu hastaların zamanında uygun merkezlere geldiklerinde kurtulma şansları yüksek.”
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA