28 Nisan 2024
  • Ankara18°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa17°C
  • Antalya21°C
  • İzmir20°C

BAYRAMI "HAFİF" GEÇİRİN!

Bayram nedeniyle hazırlanan nefis yemekler ve tatlılar beslenme düzenimizi bozar. Kalabalık aile sofralarında ipin ucu iyice kaçabilir. Verdiğimiz dört günlük bayram mönüsü, hem sağlıklı kalmak hem de kilo almamak için yardımcınız olacaktır

Bayramı "hafif" geçirin!

06 Eylül 2010 Pazartesi 11:13

Bayram nedeniyle hazırlanan nefis yemekler ve tatlılar beslenme düzenimizi bozar. Kalabalık aile sofralarında ipin ucu iyice kaçabilir. Verdiğimiz dört günlük bayram mönüsü, hem sağlıklı kalmak hem de kilo almamak için yardımcınız olacaktır.

Bayramlarda mide yanmaları ve bağırsak sorunları artar. Bunun nedeni aşırı miktarda çikolata ve tatlı tüketimidir. Bayramlar kalp ve şeker hastalığı olanlar için risklidir. Bu kişiler beslenmelerine özen göstermelidir. Çikolata ve tatlılar içerdikleri yoğun şekerle vücudun boş enerji almasına neden olur. Kilo sorunu olanların bu konuda dikkatli olması gerekir. Aşırı çikolata ve tatlı tüketimi çocuklarda ishal ve kusmaya neden olabilir. Şeker hastaları doğal bitki özlerinden elde edilen toz tatlandırıcılarla evde tatlı hazırlayabilir. Sütlü veya meyveli tatlıların tariflerindeki şeker yerine tatlandırıcı ilave edebilirsiniz.
 

SiZiN DiYET LiSTENiZ HANGiSi?

Her pazar, sizlerle farklı konuda örnek bir diyet listesini paylaşıyorum. Siz de hikayenizi yazıp gönderirseniz uygun programı bu sayfalardan okuyabilirsiniz.




Dilara Koçak
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA