29 Nisan 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa17°C
  • Antalya29°C
  • İzmir22°C

BEL VE BOYUN AĞRILARINI HAFİFE ALMAYIN

Gaziantep Primer Hospital Beyin Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kadir Baran Şahinbeyoğlu, dünyada insanların yaklaşık yüzde 80'inin en az bir kere bel ve boyun ağrısı şikayeti yaşadığını bildirdi.

Bel ve boyun ağrılarını hafife almayın

21 Haziran 2010 Pazartesi 01:18

Şahinbeyoğlu, yaptığı açıklamada, bel ve boyun ağrısının çok sık ve yaygın görülen rahatsızlıklar arasında yer aldığını belirterek, "Bel ve boyun ağrılarının hepsine birden bel ya da boyun fıtığı demek mümkün değildir. Bunların ancak yüzde 80-90'ı mekanik ağrılar olmakla birlikte yüzde 10-20 oranında bel fıtığı ya da boyun fıtığı ile karşılaşmaktayız. Bu yüzde 10 veya 20'den de sadece yüzde 10-15'i ameliyata gitmektedir" dedi.

"Oldukça yaygın olduğundan bu tür rahatsızlıklarla karşılaşıldığında beyin cerrahi veya fizik tedavi uzmanlarına başvurmak gerekmektedir. Toplum içinde yaygın olarak insanlar bu tür rahatsızlıklara kendi yöntemleri ile müdahale etmektedir. Bu uygulamalar yanlış uygulamalardır. Rahatsız olan kişide geri dönüşü olmayan sonuçlar olabilmektedir. Bu tür uygulamalara fırsat vermeden bunu uzmanına bırakmak en doğru olan yöntemdir" diyen Şahinbeyoğlu, şunları kaydetti:

"Bu rahatsızlık ameliyatlıksa veya fizik tedavi yöntemi uygulanacaksa ya da ilaç kullanılması gerekiyorsa karar verilip uygulanmasında fayda vardır. Doğru tedavi yapılmadığı takdirde bu tür rahatsızlıklar geri dönüşümü olmayan ayak ve kolda felçlere, yürüme bozukluklarına, idrar kaçırma bozukluklarına, erkek ya da bayan cinsel organ işlev bozukluklarına sebep olabilmektedir. Bu tür rahatsızlıkların önüne geçmek amaçlı beyin cerrahi, omurilik cerrahi alanları sürekli gelişmektedir.

Günümüzde 'Altın Standart' olarak kabul edilen mikro cerrahi yöntemi ile mikrodiskektomi yöntemi hastanemizde başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Mikro cerrahi yönteminde başarı oranı yüzde 95'tir. Hasta bir günde taburcu edilmektedir. Bu yöntem ile yapılan ameliyatlarda başarı oranı yaklaşık yüzde 95 civarındadır.

Hasta aynı gün ayağa kaldırılmakta, ertesi gün yani 24 saat sonra ise evine gönderilmektedir. Hasta kendi ihtiyaçlarını kendi görebilmekte ve yaklaşık 3-4 hafta içinde normal yaşantısına dönebilmektedir."
 

Yorumlar
SON DAKİKA