04 Mayıs 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa13°C
  • Antalya21°C
  • İzmir18°C

BEN DOKTORUM VETERİNER DEĞİL

Kayseri'de, vücuduna yapışan keneyi çıkararak hastaneye başvuran kişi, acil servis doktoru hakkında, 'kendisini muayene etmeyi reddettiği' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Doktor ise kendini "Kendisinin tahlillerini yaptırabileceğimi ama kenenin tahlil

Ben doktorum veteriner değil

19 Ağustos 2008 09:16

Kayseri'de, vücuduna yapışan keneyi çıkararak hastaneye başvuran kişi, acil servis doktoru hakkında, 'kendisini muayene etmeyi reddettiği' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Doktor ise kendini "Kendisinin tahlillerini yaptırabileceğimi ama kenenin tahlillerini bir veterinerin yapabileceğini söyledim" diye savundu.

Emekli memur Mehmet Özlüce, sabah kalktığında bir kenenin göbeğinin üzerine yapışmış olduğunu fark etti. Keneyi cımbızla çıkararak Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurduğunu ifade eden Özlüce şunları söyledi: "Canlı keneyi peçetenin içerisine koyup acil servise gittim. Doktora şikayetimi anlattım. 'Ben veteriner miyim? Herkes panik içinde buraya koşuyor. Ben bakamam. Nereye gidersen git' diyerek beni muayene etmeyi reddetti." Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne giden Özlüce'de KKKA virüsüne rastlanmadı. C.N. ise Özlüce'nin kendisine kağıt peçete içerisinde getirdiği kenenin tahlilini yaptırmak istediğini bildirdi. Bu nedenle kendisine 'veteriner olmadığını' söylediğini ifade etti.

Yeni Şafak

Yorumlar
SON DAKİKA