29 Nisan 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa17°C
  • Antalya29°C
  • İzmir22°C

BEYİN PİLİNE TÜRK MÜHRÜ

Prof. Dr. Metin Tulgar’ın geliştirdiği ve patentini aldığı beyin pilleri, dirençli epilepsi, kronik depresyon, parkinson, alzheimer ve solunum yetmezliği gibi rahatsızlıkların tedavisinde uygulanıyor.

Beyin piline Türk mührü

29 Ocak 2010 Cuma 23:31

Emekli öğretim üyesi ve Nöroteknoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Metin Tulgar’ın geliştirdiği ve patentini aldığı beyin pilleri, dirençli epilepsi, kronik depresyon, parkinson, alzheimer ve solunum yetmezliği gibi rahatsızlıkların tedavisinde uygulanıyor.

Beyin pillerinin, hastalık veya kaza sonucunda deformasyona uğrayıp fonksiyonunu kısmen kaybeden sinirleri, yapay tedavi sinyalleriyle uyararak tekrar aktif hale getirdiğini hatırlatan Prof. Dr. Tulgar, geliştirdiği teknikle beyin pilinde arıza riskini sıfıra indirip, kullanım süresini ömür boyu uzattığını dile getirdi. “Türkiye’de 131 hastada uygulandı. Artık yurt dışına da açılıyoruz” diyen Prof. Dr. Tulgar, “Tulgar implant”ın İran ve Ürdün’de de uygulamalarının yapıldığını, ayrıca bu alanda çalışan ABD’li doktorlardan da olumlu cevaplar aldıklarını söyledi.

Yabancı beyin pillerinin 14 bin dolar olduğunu da ifade eden Prof. Dr. Tulgar, kendilerinin geliştirdiği pilin ise 9 bin TL + KDV’den satışta olduğunu ve bunun ülke ekonomisine de önemli katkı sağladığını ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA