02 Mayıs 2024
  • Ankara13°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa14°C
  • Antalya22°C
  • İzmir21°C

BİTKİSEL İLAÇLA TEDAVİYE BAKANLIK ELİ

Sağlık Bakanı, bitkisel ilaçlarla tedavi konusunda önemli bir yönetmelik yayımlayacaklarını bildirdi...

Bitkisel ilaçla tedaviye Bakanlık eli

04 Ağustos 2010 Çarşamba 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bitkisel ilaçlarla tedavi konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, yakında bununla ilgili bir yönetmelik yayımlayacaklarını bildirdi.

Erzurum'un Oltu ilçesinde gezi ve incelemelerini sürdüren Bakan Akdağ, bir gazetecinin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, bitkisel ilaçlarla insanların tedavi edilebileceğini, ancak bunun belirli çerçeve ve düzen içerisinde yapılması gerektiğini ifade etti.

Bitkisel ilaçlı tedavide, insanların ihtiyaçlarının istismar edilmemesi gerektiğini ifade eden Akdağ, şunları kaydetti:

''İnsanların samimi duygularının, ihtiyaçlarının sömürülmesi, bir toplumda en kötü iştir. Bitkisel ilaçlarla tedavi konusunda önemli çalışmalar yaptık. Yakında bir yönetmelik de yayınlıyoruz. Bitkisel ilaçlar, insanların tedavileri için kullanılabilir, insanların kendilerini iyi hissetmeleri için kullanılabilir. İlaçlar diyorum, dikkat edin. Bir de bitkiler hiç ilaç olmaksızın öyle destekleyici amaçla kullanılmakta. Ama bu iş vatandaşın bu husustaki ihtiyacını istismara asla varılmamalıdır. Buna müsaade etmiyoruz.''

Oltu Toplum Merkezi'nde de mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Bakan Akdağ, Oltu Devlet Hastanesi'nde denetimlerde bulunduktan sonra Ankara'ya gitmek üzere Erzurum Havalimanı'na hareket etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA